Aktivisti SNS zaposlene u Kragujevcu pozivaju na „miting protiv nasilja“, pojedini pitaju – jel u subotu?

Politika
  • Bilo bi dobro da krenete, da se ne izdvajate. Ovo nije stranački miting, nego skup podrške državi, predsedniku i protiv nasilja, počelo je ubeđivanje načelnice jednog od sektora u najvećem javnom preduzeću u Kragujevcu, JKP Šumadiji.

Zaposleni, koji uznemirano o ovome govori za Glas Šumadije, kaže da mu nije bilo prijatno kada mu je rečeno da će biti „obeležen“. Odmah je konsultovao advokata a zanimalo ga je da li činjenica da neće da ide na miting, koji je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zakazao za 26. maj u Beogradu, može da mu se odrazi na status u firmi, u kojoj radi duže od deceniju. Kaže i da se pojedini radnici, kako bi se zaštitili od eventualnih posledica odlaska u petak u Beograd, odlučuju da snime razgovor sa načelnicima.

Njegova koleginica iz drugog sektora imala je sličan razgovor sa svojom načelnicom. Kako većina zaposlenih u lokalnoj administraciji i javnim preduzećima, koji se ovih dana javljaju Glasu Šumadije, žele da ostanu anonimni, razgovor zaposlene u JKP Šumadija i načelnice ne prenosimo zbog moguće prepoznatljivosti. Pošto je i njoj rečeno da je miting za državu, predsednika i protiv nasilja, kaže da je pomislila da je pozivaju na skup Srbija protiv nasilja, koji se održava u subotu.

Svi sa kojima smo razgovarali ističu da se načelnici sektora pozivaju na Aleksandra Lazovića, šefa kabineta gradonačelnika Kragujevca. U razgovorima načelnici sektora zaposlenima prenose da je Lazović, navodno, „stavio prst na ime zaposlenog na spisku i pitao da li ide u petak u Beograd“. Pritisak je pojačan danas nakon, kako su šefovi preneli zaposlenima u JKP Šumadija, sastanka koji su u prostorijama Srpske napredne stranke sinoć imali sa Lazovićem.

Fotografija sa sastanka u MO Beloševac, FB SNS

Aleksandar Lazović u izjavi za Glas Šumadije tvrdi da to nije tačno, da fotografije na njegovom i fejsbuk profilu Gradskog odbora SNS-a pokazuju da je juče bio na sastanku mesnog odbora Beloševac, kao i da bi bilo „neprimereno“ da kao šef kabineta gradonačelnika utiče na bilo koga u javnim preduzećima.

  • Nema nikakvog pritiska. Digla se fama oko toga. Organizaciono i politički nastupamo kroz mesne odbore, imamo svakodnevne stranačke aktivnosti. Biti šef kabineta gradonačelnika je odgovorna pozicija i nikada se ne bih mešao u poslove javnih preduzeća. Bilo bi posebno neprimereno da se političke aktivnosti sprovode u preduzećima.

Iako Lazović tvrdi da nema pritisaka, zaposleni u lokalnoj administraciji tvrde da je juče u odeljenje Dečje zaštite, u okviru Uprave za društvene delatnosti, stigao spisak sa kvotama za miting 26. maja u Beogradu.

Fama, ili ne, činjenica je da je spisak sigurnih putnika u petak, na mitnig koji se održava u Beogradu, mnogo kraći nego što su organizatori planirali.

Nikola Čamparević, prvi čovek Stranke slobode i pravde u Kniću, ukazuje da i predsednici saveta mesnih zajednica ucenjuju meštane, tako što im sugerišu da neće biti infrastrukturnih radova, ukoliko se ne odazovu pozivu za odlazak na Vučićev miting.

To se, tvrdi Čamparević, dogodilo u selu Žunje kod Knića, kada je na zboru meštanima rečeno da će jedan zaseok ostati bez asfaltsa ukoliko 26. maja ne odu na miting.

Tagovi:

4 komentara

  1. Otkazuju poslusnost Lazovicu jer je on licno krojio zapisljenja kod gradonacelnika ,ljudi koji su po 10 godina u stranci nemaju posao a on zaposljava ljude koji i ne osacaju pripadnost SNS , napravili su jaz sada ni jedni ni drugi nece na miting i dolazi do rasula pojedinim mesnim odborima uzimaju ljude da bi popunili kvote preduzecima i to govori o nesposobnosti direktora i drugih celnika ,unutarstranacka rasomonijada .

  2. Lazovic nema šlifa sa ljudima da ima pristup i da je malo mangup sa mslo lepih reči zavrsio bi posao ovako momak nezna gde tera urusava ugled SNS I GRADA KRAGUJEVCA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.