Aktivisti SNS zaposlene u Kragujevcu pozivaju na „miting protiv nasilja“, pojedini pitaju – jel u subotu?

Politika
  • Bilo bi dobro da krenete, da se ne izdvajate. Ovo nije stranački miting, nego skup podrške državi, predsedniku i protiv nasilja, počelo je ubeđivanje načelnice jednog od sektora u najvećem javnom preduzeću u Kragujevcu, JKP Šumadiji.

Zaposleni, koji uznemirano o ovome govori za Glas Šumadije, kaže da mu nije bilo prijatno kada mu je rečeno da će biti „obeležen“. Odmah je konsultovao advokata a zanimalo ga je da li činjenica da neće da ide na miting, koji je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zakazao za 26. maj u Beogradu, može da mu se odrazi na status u firmi, u kojoj radi duže od deceniju. Kaže i da se pojedini radnici, kako bi se zaštitili od eventualnih posledica odlaska u petak u Beograd, odlučuju da snime razgovor sa načelnicima.

Njegova koleginica iz drugog sektora imala je sličan razgovor sa svojom načelnicom. Kako većina zaposlenih u lokalnoj administraciji i javnim preduzećima, koji se ovih dana javljaju Glasu Šumadije, žele da ostanu anonimni, razgovor zaposlene u JKP Šumadija i načelnice ne prenosimo zbog moguće prepoznatljivosti. Pošto je i njoj rečeno da je miting za državu, predsednika i protiv nasilja, kaže da je pomislila da je pozivaju na skup Srbija protiv nasilja, koji se održava u subotu.

Svi sa kojima smo razgovarali ističu da se načelnici sektora pozivaju na Aleksandra Lazovića, šefa kabineta gradonačelnika Kragujevca. U razgovorima načelnici sektora zaposlenima prenose da je Lazović, navodno, „stavio prst na ime zaposlenog na spisku i pitao da li ide u petak u Beograd“. Pritisak je pojačan danas nakon, kako su šefovi preneli zaposlenima u JKP Šumadija, sastanka koji su u prostorijama Srpske napredne stranke sinoć imali sa Lazovićem.

Fotografija sa sastanka u MO Beloševac, FB SNS

Aleksandar Lazović u izjavi za Glas Šumadije tvrdi da to nije tačno, da fotografije na njegovom i fejsbuk profilu Gradskog odbora SNS-a pokazuju da je juče bio na sastanku mesnog odbora Beloševac, kao i da bi bilo „neprimereno“ da kao šef kabineta gradonačelnika utiče na bilo koga u javnim preduzećima.

  • Nema nikakvog pritiska. Digla se fama oko toga. Organizaciono i politički nastupamo kroz mesne odbore, imamo svakodnevne stranačke aktivnosti. Biti šef kabineta gradonačelnika je odgovorna pozicija i nikada se ne bih mešao u poslove javnih preduzeća. Bilo bi posebno neprimereno da se političke aktivnosti sprovode u preduzećima.

Iako Lazović tvrdi da nema pritisaka, zaposleni u lokalnoj administraciji tvrde da je juče u odeljenje Dečje zaštite, u okviru Uprave za društvene delatnosti, stigao spisak sa kvotama za miting 26. maja u Beogradu.

Fama, ili ne, činjenica je da je spisak sigurnih putnika u petak, na mitnig koji se održava u Beogradu, mnogo kraći nego što su organizatori planirali.

Nikola Čamparević, prvi čovek Stranke slobode i pravde u Kniću, ukazuje da i predsednici saveta mesnih zajednica ucenjuju meštane, tako što im sugerišu da neće biti infrastrukturnih radova, ukoliko se ne odazovu pozivu za odlazak na Vučićev miting.

To se, tvrdi Čamparević, dogodilo u selu Žunje kod Knića, kada je na zboru meštanima rečeno da će jedan zaseok ostati bez asfaltsa ukoliko 26. maja ne odu na miting.


Tekst je nastao kao deo projekta „Unapređenje informisanje građana Šumadijskog okruga“, koji se realizuje uz podršku fondacije Slavko Ćuruvija. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u tekstu nužno ne izražavaju stavove „Slavko Ćuruvija fondacije“ već su isključivo odgovornost autora i redakcije Glasa Šumadije.

Tagovi:

4 thoughts on “Aktivisti SNS zaposlene u Kragujevcu pozivaju na „miting protiv nasilja“, pojedini pitaju – jel u subotu?

  1. Otkazuju poslusnost Lazovicu jer je on licno krojio zapisljenja kod gradonacelnika ,ljudi koji su po 10 godina u stranci nemaju posao a on zaposljava ljude koji i ne osacaju pripadnost SNS , napravili su jaz sada ni jedni ni drugi nece na miting i dolazi do rasula pojedinim mesnim odborima uzimaju ljude da bi popunili kvote preduzecima i to govori o nesposobnosti direktora i drugih celnika ,unutarstranacka rasomonijada .

  2. Lazovic nema šlifa sa ljudima da ima pristup i da je malo mangup sa mslo lepih reči zavrsio bi posao ovako momak nezna gde tera urusava ugled SNS I GRADA KRAGUJEVCA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.