Aleksandar Anđelković: Srbija igra ruski rulet sa prevozom opasnih materija železnicom

Politika

Poslednji akcidenti sa iskliznućima vagona koji su prevozili amonijak i fosfornu kiselinu pokazuju da Srbija igra „ruski rulet“ sa prevozom opasnih materija železnicom, ocenila je danas Narodna stranka.

Predsednik Resornog odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine dr Aleksandra Anđelković upitao je Ministarstvo za zaštitu životne sredine koliko su dozvola za prikupljanje, skladištenje, uništavanje, uvoz i izvoz opasnog otpada i materija izdali tokom godine.

  • Koliko mobilnih ekotoksikoloških jedinica Srbija trenutno ima i koliko je vremena potrebno da takva jedinica izađe na teren ako nije unapred pripremljena. Očigledno predugo. Da li je na teren uz inspektore za zaštitu životne sredine poslat i vodoprivredni inspektor da utvrdi postoje li promene u kontaminiranom vodotoku? Koliko ste dozvola za prikupljanje, skladištenje, uništavanje, uvoz i izvoz opasnog otpada i opasnih materija izdali u 2022. godini? 

Anđelković je podsetio da se vozovi koji prevoze opasne materije kreću „i centrom Beograda i Niša“ kao i da prolaze kroz Novi Sad.

Fotografija: Zvanična stranica Narodne stranke
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.