Aleksandar Milošević državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

Grad Politika
  • Pozvala me je ministarka Danica Grujičić a resor će mi biti projekti, izgradnja i rekonstrukcija zdravstvenih objekata – četiri klinička centra, Tiršova…, kaže Milošević, kome je danas prvi radni dan u Ministarstvu zdravlja, za Glas Šumadije.

Kako podseća InfoKG, Milošević je bio pomoćnik gradonačelnika Nikole Dašića za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije. Bio je deo garniture i nekadašnjeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, potom Radomira Nikolića i do sada Nikole Dašića. Poznavaoci prilika u lokalnoj samoupravi ocenjuju da će kabinet sadašnjeg gradonačelnika Nikole Dašića biti značajno oslabljen jer je, kako kažu, Milošević bio jedan od retkih stručnih u svom poslu.

U politiku je ušao kao kadar stranke G17+, da bi kasnije prešao u Srpsku naprednu stranku.  

Od 2008. bio je izvršilac za opšte poslove u kabinetu gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, a 2012. postavljen je za organizatora za stručne poslove u kabinetu zamenika gradonačelnika Nebojše Zdravkovića. U fotelju šefa kabineta gradonačelnika Radomira Nikolića seda 2015., dok je 2020. izabran za sekretara sekretarijata za međunarodnu i unutrašnju saradnju, poslove protokola i saradnju sa medijama.
Sada sa funkcije pomoćnika gradonačelnika Nikole Dašića za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije odlazi na mesto državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja. 

Inače, Aleksandar Milošević rođen je u Kragujevcu 1979. Diplomirani je ekonomista a voli da istakne da je poreklom iz Cvetojevca.

Zanimljivo je da je na početku karijere bio zaposlen u kragujevačkoj filijali Uprave za trezor i da je 2013. bio i rukovodilac kancelarije direktora Poreske uprave Republike Srbije.

Fotografija: Kragujevac.rs
Tagovi:

6 thoughts on “Aleksandar Milošević državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

  1. Ima čovek dobre veze u SNS, baš kao što je nekada imao u G17. Njegove sposobnosti nisu bitne, baš kao što nisu bitne za bilo koje kadrovsko rešenje naprednjaka bilo gde u Srbiji. Tu nisu važni ni znanje ni iskustvo. Što manje znaš tim bolje. Važno je da si član SNS i da hoćeš da ispunjavaš stranačke naloge. Ako ti kažu da skočiš u bunar ti skačeš bez pogovora. To je suština naprednjačke vlasti.

  2. Dobro je sad će gradu da krene konačno i oko Kliničkog Centra. Milošević je iskusan kadar ! Bio je zadužen za Obilaznicu, Autobusku stanicu , Arsenal, Tržnicu, Garažu kod Srca …sve uspešno i u roku ! Čestitke !

    1. Da, da… Gde je zavrsio taj ekonomski fakultet? Ako su nam ovo najbolji kadrovi, onda stvarno treba da se postidimo drzave u kojoj zivimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.