Aleksandar Milovanović: Ugrožena finansijska korist Zastava oružja u poslovima sa privatnim firmama

Društvo Ekonomija

Savetnik predsednika Narodne stranke Aleksandar Milovanović izjavio je danas da postoji „ozbiljna sumnja da je ozbiljno ugrožena“ finansijska korist „Zastava oružja“ u poslovima sa svim privatnim trgovcima oružjem koji se navode u izveštaju Državne revizorske institucije.

  • Ono što se vidi iz izveštaja (državnog revizora) je da je komisionar apsolutno sakrio određene informacije i postoji ozbiljna sumnja da je finansijska korist komitenta, u ovom slučaju ’Zastava oružja’, ozbiljno ugrožena, rekao je Milovanović za Newsmax Adria.

Milovanović je naveo da je obaveza komisionara iz komisionog ugovora da sve svoje aktivnosti pokaže komitentu, u ovom slučaju „Zastava oružju“.

  • Država će kad-tad morati da ponovo preuzme 100 odsto kontrolu ovog procesa. Ona sada apsolutno ne kontroliše ovaj proces, privatnici se ponašaju potpuno nekontrolisano i prave veliki profit na račun državnih institucija, državnih fabrika i državnih firmi, rekao je Milovanović, koji je i bivši radnik Odeljenja za bezbednost preduzeća Juoimport-SDPR.

Newsmax Adria podseća da je Državna revizorska institucija otkrila da privatne firme koje su poslovale sa „Zastava oružjem“ nisu dostavile dokumentaciju kojom bi pokazale koliki su prihod ostvarile, pa se opravdano sumnja da je srpska namenska industrija oštećena za gotovo 3,5 miliona evra.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.