Aleksandar Vučić posthumno odlikovao poznatog kragujevačkog pulmologa Boru Evtova

Društvo

Specijalista pulmologije Kliničkog centra Kragujevac Bora Evtov posthumno je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge i dela ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije. Na svečanosti u Palati Srbije medalju je supruzi poznatog kragujevačkog pulmologa doktorki Dragani Evtov uručio predsednik Aleksandar Vučić.  

Povodom Dana državnosti, Sretenja, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić juče je u Palati Srbije uručio odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Vučić je tom prilikom rekao da je Sretenje veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. 

Među odlikovanima na ovoj svečanosti, posthumno priznanje, tačnije zlatna medalja za zasluge i dela ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije pripala je i poznatom kragujevačkom pulmologu Bori Evtovu, koji je preminuo sredinom decembra prošle godine posle jednomesečne borbe sa Korona virusom. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na svečanosti u Palati Srbije dodelio medalju supruzi poznatog kragujevačkog pulmologa doktorki Dragani Evtov.

Podsetimo, priznati kragujevački pulmolog, dr Bora Evtov, preminuo je 15. decembra 2020. u 64. godini, posle jednomesečne borbe sa Korona virusom. Dr Evtov bitku sa virusom izgubio je na Klinici za pulmologiju kragujevačkog Kliničkog centra u kojoj je kao lekar proveo čitav radni vek. Od početka pandemije, ovaj poznati pulmolog radio je sa ostalim kolegama u kovid bolnici, u kojoj je kao specijalista za plućne bolesti lečio i najteže oblike infekcije Korona virusom. 

Doktor Bora Evtov, radio je na Klinici za pulmologiju kao specijalista pneumoftiziolog od 1989.godine, a poslednjih godina bio je šef Kabineta za bronhoskopiju. Svojim angažovanjem i stručnim znanjem bio je jedan od pionira i začetnika moderne bronhologije i bronhoskopije u Kragujevcu. Prema tvrdnjama kolega sa Klinike za pulmologiju, dr Evtov je u martu 2021.godine trebalo da ode u penziju.

Dr Evtov je iza sebe ostavio suprugu i troje dece.  

Izvor: InfoKG, RTS, Nova.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.