Aleksić: Kriminal u BIA i policiji pod zaštitom vrha vlasti

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da „vrh režima štiti kriminalizovane delove bezbednosnih službi“ i kao primere naveo šefa beogradskog centra BIA Mirka Škera i načelnika Službe MUP-a za kriminalističko-obaveštajne poslove (SKOP) za Kruševac, Kraljevo i Novi Pazar Nebojšu Nedeljkovića, za koje je rekao da su povezani sa „Jovanjicom“ i klanom Veljka Belivuka.

  • Niti su saslušani niti je protiv njih pokrenut bilo kakav postupak. Režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića generiše kriminal, formirao je i kontroliše kriminalne klanove i proizvodnju droge. Mnogima u bezbednosnim službama kriminalci su uzor i oni maštaju da budu kriminalci, rekao je Aleksić za kanal Slavija info.  

Aleksić je naveo da je Škerov zadatak bio koordinacija sa pripadnicima bezbednosnih službi umešanih u proizvodnju marihuane na „Jovanjici“, koji su njenom vlasniku Predragu Koluviji pružali zaštitu i obezbeđivali informacije, proveravali njegove radnike, bili deo logistike i transporta marihuane.  

  • Registarske tablice Uprave kriminalističke policije (UKP) su stavljane na Koluvijina vozila dok su transportovali drogu da ih niko ne bi zaustavljao. Niko za to još nije odgovarao, a Koluviju ispred SNS-a zastupa advokat i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović. Cela država je stala u odbranu kriminalne grupe proizvođača droge Predraga Koluvije, rekao je Aeksić.

Aleksić je dodao i da je Nedeljković dočekivao Belivuka u Kraljevu, vozio ga službenim automobilom na Kopaonik, viđao se sa njim – „Da li mu je to bio službeni zadatak ili je voleo da se druži sa Veljom Nevoljom“, upitao je.

Aleksić je postavio pitanje i „zašto ne uhapse Nebojšu Stefanovića, Dijanu Hrkalović i Slavišu Kokezu“.

  • Ako država ima institucije, ima tužilaštvo, policiju, šta oni rade? Da li je Dijana Hrkalović organizovala neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića? Zašto je ne uhapse ako je tako kako sami tvrde? Ne smeju, jer može u nekom sudskom postupku može da kaže sve što zna da bi sebe zaštitila, a to što bi mogla da kaže se neće dopasti porodici Vučić, rekao je Aleksić.

Dodao je da Vučić „ne sme nikoga da pusti niz vodu“, jer znaju mnogo o njemu.  

  • Svi su okrvavili ruke i sada svako svakoga drži, niko ne sme ništa da kaže i jedino presuđivanje je kroz tabloide, to je ’sigurica’ – Alo, Informer… Piši o Dijani, Kokezi, Stefanoviću… Tabloidi sude i presuđuju, a institucije ćute, rekao je Aleksić.

Istakao je i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „sramota i dokaz posrnuća Srbije“.

  • Da je pameti i da imamo državu, Vulin ne bi mogao da bude ministar niti bilo šta u državi. Skandal je da je ministar unutrašnjih poslova čovek koji se družio sa najvećim proizvođačem marihuane u Evropi Predragom Koluvijom, vlasnikom ’Jovanjice’. To ne može da se dogodi ni u jednoj uređenoj državi. Vulin je služio vojsku dok je bio ministar odbrane, a danas sam sebi dodeljuje čin pukovnika policije, što dosta govori o njegovom mentalnom sklopu, zaključio je Aleksić.

foto: DLZ
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.