Aleksić: Narodna stranka se zalaže za podizanje cenzusa na 10 odsto

Izbori/Bojkot Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da se ta stranka zalaže za podizanje cenzusa za ulazak u parlament na 10 odsto glasova osvojenih na izborima.

– Veći cenzus i ukrupnjavanje političke scene su veoma važni da bismo konačno znali ko je vlast, ko opozicija, a ko su stranke opozicije koje rade u korist režima. Ukrupnjavanje političke scene je važno i da bismo sprečili uništavanje Srbije i režim koji samovoljno rasprodaje nacionalna bogatstva i pokušava da od Srbije napravi koloniju, rekao je Aleksić Radio-televiziji Srbije.

Aleksić je naveo da se Narodna stranka zalaže za razdvajanje parlamentarnih, lokalnih i predsedničkih izbora kako građani na izborima ne bi „zaokruživali jednog čoveka i na izborima za mesne zajednice i na izborima za predsednika Srbije”.

Aleksić je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni svoje obećanje i dana Radio-televiziji Srbije na poligrafu odgovara na pitanja o „Jovanjici”.

„Vučić je pitao ko sme da mu postavlja pitanja – evo ja smem, ali Vučić ne sme da dođe“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da građani Srbije, koji plaćaju RTS, moraju da saznaju istinu, a to znači da ih RTS obaveštava o svim važnim pitanjima, kao što je najava otvaranja rudnika litijuma kod Loznice, kao i o korupciji i kriminalu, poput najveće proizvodnje marihuane u Evropi na imanju „Jovanjica” u koju je, kako je naveo, umešana vlast.

– Ovaj režim je stvorio nove kriminalce, kao što je klan Veljka Belivuka, koji im je bio dobar dok im je bio potreban da smiruje tribine na stadionima, rekao je Aleksić.  

Aleksić je istakao da je vlast SNS-a u poslednjih devet godina duplirala spoljni dug koji sada iznosi 30 milijardi evra i „rupe u budžetu se nadoknađuje uzimanjem novih dugova koje će vraćati buduće generacije”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.