Aleksić: Prodaja PKB-a primer štetočinske politike režima – država zbog auto-puta mora da otkupi deo zemljišta natrag

Izbori 2022

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će država morati da otkupi deo zemljišta PKB-a od kompanije „Al Dahra“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „po deset puta većoj ceni od one za koju je to zemljište prodala Arapima“, jer će tu biti izgrađen deo auto-puta Beograd-Zrenjanin.

  • Kao da neko namerno uništava državu i o tome se ne sme ćutati. Prodaja PKB-a ’Al Dahri’ 2018. godine je možda najbolji primer štetočinske politike režima. Prodali su PKB, koji je imao 17.000 hektara maltene u centru Beograda, za 105 miliona evra, dok je sa druge strane državni Telekom novcem građana za 500 miliona evra kupio nekoliko kablovskih operatera, među njima ’Kopernikus’, rekao je Aleksić u emisiji „Crno-beli svet“.

Aleksić je rekao da „država prodaje 17.000 hektara i sve što je bilo u PKB-u – opremu, stoku, imanja, znanja – a onda kupuje kablovskog operatera. To je skandal nad skandalima“.

On je naglasio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „više šef mafije nego predsednik države“, koja se ne obračunava sa korupcijom i kriminalom, već ga podstiče i upravlja njime.

  • Šta je to drugo nego mafija, a šef mafije je onaj ko je na čelu takve organizacije. U Srbiji je nikla najveća plantaža marihuane u Evropi, pa su tu presude njegovim prijateljima, bilo da je u pitanju Stanko Subotić Cane ili situacija sa Darkom Šarićem. Veljka Belivuka on sada kao hapsi, a oni su ga, zapravo, stvorili da umiri južnu tribinu i da im služi da batina i prevaspitava novinare i nas demonstrante, rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke dodao je i da u državi Srbiji ništa ne može da se dogodi bez Vučićevog znanja i da se on pita o svemu. „Razorio je institucije, uništio pravosuđe i policiju da ne bi mogao da odgovara za zloupotrebe. Vučić je morao da stvori preduslove da bi mogao da se ponaša kao mafijaš“, kazao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je potpuno jasno da je „Jovanjica“ bila državni posao.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluviju brani poslanik i advokat Vladimir Đukanović, visoki funkcioner SNS-a, koji se javno hvali da je blizak Vučićev prijatelj, i dodao da se sva njihova saopštenja prenose se na sajtu SNS-a.  

  • To znači da cela stranka na čelu sa Vučićem uzima Koluviju i njegove saradnike u svoju odbranu, dodao je Aleksić.

Aleksić je rekao da se u krivičnom postupku došlo do nivoa bezbednosnih službi.

  • Sada bi trebalo da vidimo ko su politički nalogodavci koji su rekli ovima iz službi bezbednosti da idu to da rade, da čuvaju imanje, transportuju, stavljaju tablice UKP-a i obezbeđuju policijske legitimacije“ naveo je Aleksić.
foto: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.