Aleksić: Vučićev pad počeće na sledećim izborima, ne mogu nam više ništa

Izbori 2022

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, izjavio je da će „neminovan pad režima“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića početi na izborima sledeće godine, jer „popularnost vlasti više ne može da raste“, pošto je dostigla vrhunac i sada je u slobodnom padu.

  • Od nas zavisi koliko će brzo uslediti i konačan pad. Ne bi trebalo stajati po strani i bojati se, jer ’može da bude svašta’. Šta da bude, šta više vlast može da nam uradi, jedino još nisu počeli da nas vešaju. Ne mogu nam više ništa. Njih je manje, a više je nas koji smo protiv režima i to moramo da im pokažemo i suprotstavimo se banditima na vlasti, rekao je Aleksić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik.

Aleksić je istakao da Narodna stranka ima 110 ozbiljnih i funkcionalnih odbora širom Srbije i da jača svoju infrastrukturu, jer se „zlo na vlasti ne može pobediti samo nastupima na televiziji i tvitovanjem“, nego jakom organizacijom, ozbiljnim radom na terenu i razgovorom sa građanima.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da „vlast sistematski sprovodi plan retardacije države i stanovništva“ tako što istura „razne đuke, kebare, pilje i rističeviće“, koji su građanima ogadili politiku i ozbiljni ljudi beže od tog rijaliti blata.  

  • Vučić rasprodajom nacionalnog bogatstva kupuje ćutanje stranaca na diktaturu koju sprovodi u Srbiji i svima daje šta god mu traže – rudnike, aerodrome, spalionice otpada, gradnju tri puta skupljeg metroa, duplo skuplje auto-puteve… Sve. On predaje svoj narod strancima, a laže da se bori za narod i Srbiju“, kazao je Aleksić.

Aleksić je dodao da je Rio Tinto projekat koji „preti da pokori Srbiju“, jer to nije samo pitanje Loznice, nego i Valjeva, Kosjerića, Požege, Rekovca, Trstenika, Kruševca, Vranja…

  • U Srbiji postoji 20 lokacija na kojima hoće da kopaju litijum. U Boru je katastrofa sa rudnikom bakra, tamo ne važe zakoni Srbije, narod beži iz tog grada, istakao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da Srbija danas duguje 30 milijardi evra, i da je spoljni dug od dolaska SNS-a na vlast dupliran sa 15 milijardi na 30.

  • Bliži se dan kada će biti upitno isplaćivanje penzija. Građani će 30 evra koje su dobili vratiti tri puta više kroz poskupljenja, akcize, smanjenje plata i penzija. Vlast će do izbora davati šakom i kapom, a onda nam preti propast. Ministarstvo poljoprivrede, koje vodi prevarant Branislav Nedimović, ove godine prvi put nije raspisalo nacionalni konkurs za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju, a nije isplaćeno ni 6.000 subvencija poljoprivrednicima. Duguju 30 milijardi dinara našim seljacima, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da „nikada niko nije ovoliko pljačkao“ kao što to čini vlast SNS-a, i dodao da je „Milenijum tim“ kompanija koja služi za izvlačenje iz budžeta milijardi narodnog novca, te da je ta firma kupila Vranjsku Banju za 1,88 miliona evra, a onda od države dobila na poklon 10 miliona evra.

  • To je Vučićeva Srbija, toliko su bahati da više nema zakona, vladavine prava, javnih nabavki, tendera, policije, sudstva… E, zato će da ih sačeka revanšizam. Odgovaraće svi koji su prekršili zakon i ogrešili se o moralne regule, a prevarantskim firmama će biti oduzete sve silne pare koje su otele iz budžeta. Narodna stranka garantuje da će se to dogoditi, reka je Aleksić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.