Ana Brnabić: Otpremnine plaćene u dan

Društvo Ekonomija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su 492 radnika, koji su proglašeni tehnološkim viškom, dobili otpremnine u dan kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić to garantovao svojom rečju na sastanku u subotu sa radnicima kragujevačke fabrike, u iznosu od po 93.000 dinara po godini staža.

  • Ostali radnici su potrebni Stelantisu, ali se radi o tome da li žele da pristanu na odlazak u inostranstvo dok ne počne da se u Kragujevcu pravi električni model, od 18 do najkasnije 24 meseci, rekla je Brnabić za TV Prva.
  • Mi smo za njih dobili dodatnu ponudu Stelantisa, što su radnici tražili. Mislim da je bila velika greška kompnaije što onda nije pristala, a to je „tri plus jedan“ mesec boravka u inostranstvu, predočila je Brnabić.
  • Oni imaju još nedelju dana da odluče da li žele da birave u inostranstvu 18 ili 24 meseca ili ovaj „tri plus jedan, navela je Brnabić.
  • Oformićemo tim koji će otići u Kragujevac i razgovarati sa radnicima. Molim radnike da razumeju, to je povezano sa tim koliko ćemo brzo krenuti da pravimo električni model u Kragujevcu, istakla je Brnabić i navela da bi ukupan bonus za radnike koji se odluče na odlazak u inostranstvu bio 17.000 evra.
Piše: FoNet
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.