Ana Brnabić: Radnici Fijata organizovali protest zato što je neko manipulisao njima

Ekonomija Politika
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je do protesta radnika ispred Fijatove fabrike u Kragujevcu jutros došlo zato što je neko njima „manipulisao“.

Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da je sa predstavnicima radnika i sindikata iz Kragujevca razgovarala u ponedeljak, i da se nije moglo očekivati da se problemi reše za dva dana.

Premijerka je navela i da će danas razgovarati sa predstavnicima kompanije za proizvodnju električnih automobila „Stelantis“ o tome „zašto su oni sa svoje strane prekršili dogovor“ sa vladom, koji je podrazumevao da se izjašnjavanje radnika o odlasku iz fabrike ili odlasku u inostranstvo odloži na deset dana, do 20. juna.

 • To nije fer i tu su radnici u pravu, kazala je Brnabić i dodala da je „juče u 10 i 30 imala prvi razgovor sa ‘Stelantisom’ u vezi posredovanja oko uslova za radnike“.
 • Zahvaljujem radnicima na protestu, bili su izuzetno fer. Bilo ih je oko 300, nisu blokirali fabriku, nisu ništa zatvarali, rekli su da veruju i dalje u Vladu Srbije i da je njihova sudbina u nasim rukama, kazala je Brnabić.

Dodala je da sa „Stelantisom“ već danas, u 10 sati, ima razgovor.

 • Juče smo poslali neki predlog kako bi to moglo da se završi i koji su zahtevi sindikata. U ovom trenutku imate u Kragujevcu 2.016 radnika, oko 500 će biti potrebno da ostane i da pomogne za tranzicioni period a oko 500 radnika neće biti više potrebno i za njih spremamo zajedno otpremnine, paket kojim će oni, verujem, biti zadovoljni, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, „oko 1.000 radnika ostaje da radi s tim što će ići u inostranstvo na trening i obuke“.

Premijerka je kazala i da proteste radnika u Kragujevcu podstiču „mediji koji podržavaju opoziciju“, i da su „zahteve radnika prvo videli na medijima pa smo tek onda dobili u Vladi“.

Radnici koji su jutros u 7 sati održali protest ispred kapije fabrike Fijat Krajsler automobili su rekli novinarima da protestuju zato što je menadžment firme nastavio da poziva radnike na izjašnjavanje da li žele socijalni program ili rad u inostranstvu, i nakon obećanja iz Vlade Srbije da će to biti obustavljeno na deset dana, do postizanja konačnog dogovora.

Nije fer i ljudski što je Mihajlović govorila za medij koji najgore napada Vučića

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da „nije fer i nije ljudski“  što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović dala intervju za Nova S, „kao medij direktno u vlasništvu Dragana Đilasa, medij koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici“.

 • Ono što smo videli na Nova S, neko ko je potpredsednik Vlade i u vrhu SNS – to je pitanje za stranku. Govoriću o tome na stranačkim organima, postoje neke crvene linije, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je navela i da „neće da se folira“ pa da kaže kako nema sukoba u Vladi.

 • Da kažem da je Vlada radni kolektiv, da iskoristim socijalistički termin, i naravno da postoje čarke, rasprave, različita mišljenja, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila i da je „glupost“ kada neki spočitavaju SNS da koči formiranje Skupštine Srbije i Vlade, navodeći da je to posledica novih izbornih pravila koje je tražila opozicija, pa se još čekaju konačni rezultati parlamentarnih izbora.

Mihajlović je za Nova S juče govorila kako bi, prema njenom mišljenju, trebalo da izgleda nova vlada.

Piše: Beta
Tagovi:

2 thoughts on “Ana Brnabić: Radnici Fijata organizovali protest zato što je neko manipulisao njima

 1. Trenutni premijer nista konkretno nije uradila za nasu zemlju.
  Dali smo neki predlog, kupovali smo socijalni mir, glasacka masina, uhlebljenje sindikalaca, promasene investicije…
  Sve u svemu i ovi radnici naivni nisu a s druge strane pocinju da nerviraju druge ljude koji rade u privatnim firmama.

 2. Ana Brnabić od početka svog mandata pokazuje veliko neznanje i ograničenost. U svakom pogledu. Glupe izjave su joj postale specijalnost, pa i ova budalasta izjava o radnicima FIAT-a nikog ne čudi. Ispada da su ti ljudi budale kojima neko može manipulisti, a ne očajni radnici koji su praktično već izgubili svoj posao i koji će, koliko sutra, ostati na ulici. Sramotna izjava nekog ko treba da nastupa kao premijer a ne kao seoski lokalni političar. Ali šta da se radi. To joj je maksimalni domet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.