Ana Miletić večeras putuje u Japan na lečenje

Društvo

Kragujevčanka Ana Miletić, koja boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu, konačno će večeras otputovati u Japan, gde će primi inovativni lek „Delytact”, za koji japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja oko 90 odsto.

Četrdesetogodišnja Ana Miletić operisana je 17.juna ove godine na neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Nakon toga, dijagnostikovana joj je najteža forma tumora mozga Glioblastoma multiforme, gradus IV.  Brat Ane Miletić, Đorđe Bojović kaže da je nakon mišljenja prof. Tanake sa Univerzitetske klinike u Tokiju početkom avgusta u kome je upitao koji je najkraći rok u kom mogu da doputuju u Japan i dođu na kliniku, pokrenuta je velika akcija prikupljanja novčanih sredstava za Anino lečenje. 

Zahvaljujući humanim ljudima iz cele zemlje, ali i dijaspore, 400.000 evra za Anino lečenje u Japanu je prikupljeno već sredinom avgusta, i to za manje od dve nedelje. Potom se čekalo da Ana završi sa zračnom i hemioterapijom u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, što se dogodilo 6. septembra. Od tada je Ana čekala da otputuje u Japan, tačnije da tamošnja bolnica odobri njen prijem. U reševanje ove situacije bili su uključeni i država, ambasade Srbije i Japana.  

Konačno, Ana Miletić večeras putuje u Japan, a njen brat Đorđe Bojović kaže da se ona za sada oseća dobro i da jedva čeka da primi lek. 

Reč je o inovativnom leku „Delytact”, za koji japanski stručnjaci tvrde da je uspešnost izlečenja tumora na mozgu 92 odsto.

Izvor: infokg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.