Anđelković: Izveštaj Batuta pokazao da smo u 2021. pili neispravnu pijaću vodu

Politika

Predsednik Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine dr Aleksandar Anđelković izjavio je da je Izveštaj Batuta o ispravnosti vode za piće za 2021. godinu prilično zabrinjavajuć, kao i to što je objavljen tek 14. 9. 2022. godine.

„Zabrinjava činjenica da je otkrivena MIKROBIOLOŠKI NEISPRAVNA voda u uzorcima u čak 39 opština (sa tab. udružene neispravnosti). Interesantno je da su neke od njih iz izrazito planinskih oblasti“, rekao je dr Anđelković.

„U drigima je stanje „redovno“. Slično je i sa fizičko – hemijski neispravnim vodama. U mnogim opštinama je procenat uzoraka koji su pokazali neispravnost na fizička i hemijska zagađenja čak 100 odsto.  Na primer,  od uzetih 100 uzoraka svih 100 je neispravno“, objasnio je Anđelković.

On se osvrnuo i na tabelu sa „udruženom“ neispravnošću vode Izveštaja.

„Ovde imamo čak 22 opštine. U Baču čak 68,8 procenata, od uzetih uzoraka, je pored 100 odsto fizičko – hemijske neispravnosti, bilo MIKROBIOLOŠKI NEISPRAVNO“.

„Mnogi od nas su u 2021. godini pili neispravnu vodu za piće, a neki su čak popili značajan postotak bakterija poput ešerihije, salmonele, streptokokusa itd“, zaključio je dr Anđelković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.