ANKETA: Da li Kragujevčani znaju za referendum (VIDEO)

Društvo Politika

U anketi koju je Glas Šumadije sproveo na ulicama Kragujevca, mali broj Kragujevčana znao je koja je tema referenduma koji će se održati 16.januara.

-Ne znam o čemu se radi uopšte, nisam nigde čuo za to, kaže penzioner iz Kragujevca, koji kako kaže, neće ni izaći, jer ne izlazi ni na glasanje, a kamoli na referendum.

-Nisam ni čuo da ima, a ako treba izaćiću, još jedan je od odgovora.

Mlada kragujevčanka  rekla nam je da zna koja je tema, da je reč o eksproprijaciji, ali da još uvek ne zna da li će izaći.

Ovo su samo neki od odgovora koji je Glas Šumadije dobio na ovu temu.

Autor: Tijana Stefanović

Fotografija: Miloš Simović

Tekst je objavljen u okviru projekta „Prostorni plan Srbije – A gde je Kragujevac“, kojim će serijom tekstova Glas Šumadije pokušati da rasvetli položaj Kragujevca u novim planskim dokumentima Republike Srbije, kao i pravce razvoja grada. Projekat je podržao grad Kragujevac.

Tagovi:

1 komentar

  1. Evo prvi put čitam o referendumu. Nisam znala kad je, ni o čemu je.
    -Naravno da ću izaći i da ću se raspitati o čemu se radi.

    Ako je to ono što mi je tetka rekla: „Oduzimanje imovine za rad „opšteg interesa“, protiv vlasnikove volje.“-naravno da ću glasati protiv. „Sutradan reše da nam sruše zgradu i naprave ulicu i mi više nemamo stanove.“- Pretpostavljam da bi dobili minimalnu odštetu, u skladu sa njihovom procenom vrednosti našeg stana. I da bi odmah srušili kuću komšiji, koji ne da plac, da tu prođe ulica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.