ANKETA: Da li su zbog kovida ugroženi ne-kovid pacijenti

Doba korone Grad Istraživanje

Koliko puta smo samo protekle korona zime čuli da se (sem hitnih) hirurški zahvati odlažu? Koliko je još pacijenata bilo uskraćeno za uobičajen način lečenja zbog ulaska zdravstvenih ustanova u Covid sistem?

Pojedini zdravstveni radnici upozoravaju da su građani Kragujevca i regije već godinu dana lišeni mogućnosti da se redovno leče, jer su svi pregledi, dijagnostika, operativni program, zaključno sa lečenjem onkoloških pacijenata, svedeni na minimum, odnosno rade se samo hitne intervencije, dok su redovni zahvati na čekanju, sve se odlaže, jer je Univerzitetski klinički centar u sistemu KOVID-a.

Od vas smo hteli da čujemo kakva su vaša iskustva u lečenju nekovid bolesti za vreme pandemije, kratak upitnik možete popuniti OVDE.

2 komentara

  1. Imam bruh vec dve godine ,ne mogu da se operisem zbog covida. Imam bolove u stomaku. Kazu doktori u Kragujevcu samo ako ti bude pitanje zivota ili smrti moze operacija.
    Izgubio sam posao zbog problema koji imam. Pare koje daje drzava me ne sleduju jer se nisam prijavio na bioru a i ko bi me primio kada zdravstveno nisam sposoban za rad.
    „Hvala gradu Kragujevcu i drzavi Srbiji koja je omogucila da se ne operisem i unistim svoj zivot a sve zbog glupog virusa!“

  2. Apsolutno su sramotno zapostavljeni svi ljudi koji su MESECIMA NA LISTI ČEKANJA za operacije raznih tumora.
    Sramota!
    Pa nije kovid 19 jedina bolest na svetu dragi moji lekari,prosto neverovatno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.