Anketa: Stavovi građana o lokalnom informisanju u vreme pandemije u Kragujevcu

Istraživanje

Udruženje Res Publika poziva Kragujevčane i Kragujevčanke da učestvuju u istraživanju o informisanju u vreme pandemije.

Popunjavanjem jednostavnog upitnika građani mogu da iskažu jesu li i koliko zadovoljni javnim informisanjem, da li su tokom vanredne situacije imali dovoljno relevantnih informacija o temama koje su važne za svakodnevni život i zdravlje.

Anketa je potpuno anonimna, namenjena svim punoletnim osobama koje žive u Kragujevcu, a za popunjavanje je potrebno manje od 5 minuta i dostupna je na ovom linku .

Res Publika će nakon završetka istraživanja sumirati sve rezultate, uvažavajući stavove i mišljenja građana iskazane u ovoj anketi, i uputiti preporuke i predloge medijima i institucijama. Cilj nam je da zajedno unapredimo postojeće prakse i doprinesemo što kvalitetnijem informisanju građana Kragujevca posebno u vanrednim situacijama.

Istraživanje je deo projekta “Za redovno informisanje u vanrednim situacijama – slučaj Kragujevac” za koji je udruženje Res Publika dobilo podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

autor: Res Publica
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.