Apel sugrađanima – ne bacajte zeleni otpad u kontejnere

Društvo

Podstaknuti lepim vremenom naši sugrađani pristupaju sređivanju svojih dvorišta, i tom prilikom zeleni otpad, odnosno granje i lišće bacaju u posude, koje su namenjene za odlaganje komunalnog otpada.
Ovakav otpad se svakako mora odložiti i pravilno tretirati, a za to postoji više načina.

Jedan od načina je da se pozivom na brojeve telefona Kontakt centra JKP Šumadija Kragujevac: 034/ 501 -180; 501 – 181 i 060/ 234 10 50, može naručiti „čamac“, koji je predviđen za odlaganje kabastog, građevinskog i zelenog otpada.
Drugi način je da se građani obrate Kontakt centru ili Sektoru zelenila JKP Šumadija Kragujevac, kako bi stručne službe ovog Sektora izvršile seču i odvoz zelenog otpada.
Treća mogućnost je da građani sami dovezu otpad na deponiju, pri čemu bi platili minimalnu cenu od 70,00 din/m3 (npr. jedna prikolica ima zapreminu 1,5m3, što iznosi oko 100.00 din).
Apelujemo na savesne građane da ukoliko primete ovakve situacije odlaganja zelenog otpada, prijave nadležnim službama našeg preduzeća ili Komunalnoj inspekciji.

Tagovi:

1 thoughts on “Apel sugrađanima – ne bacajte zeleni otpad u kontejnere

  1. Apel rukovodiocima JKP Šumadija da nateraju privatnike da kupe svoje kontejnere, jer nas zatrpaše kojekakvim smećem. Većina njih neće ni kartonske kutije da odloži u posebne kontejnere, pa trpaju u one malobrojne za obično smeće, a kada se nagomila i duva vetar, u đubretu smo do guše. Što se zelenog otpada tiče, to je mizerna količina naspram otpada iz radnji ,uglavnom trgovina. Jasno je da želite da vlasnike kuća jos malo oglobite, zato apelujem da spustite cene usluga koje nudite pa ćete imati više korisnika. Jasno je i da biste vi u sadašnjoj vlasti rado srušili sve što u široj gradskoj zoni liči na kući ili drvo, jer tu vidite lepotu višespratnica i nove preske obveznike. Elem, pre par godina sam orezivanje jednog drveta vama platila 4000 dinara, došlo je desetak radnika koji su se pola sata gledali ko će od njih da iznese granje. Tek kada smo mi iz kuće, koji smo unapred platili uslugu, počeli sami da vučemo grane, jedva su se prihvatili posla. Dakle najmanje orezivanje kosta 4000 dinara, mislim i da je bez PDV-a, a unapred se uplaćuje da bi gospoda iz JKP uopšte poslala ekipu na teren. U opštini Knić preduzeće Komunalac nudi uslugu odvoženja zelenog otpada po ceni od 3000 dinara po traktoru iznetog smeća. Kažu u tom preduzeću da je ljudima to skupo pa se sami snalaze. Meni su, zamislite, savetovali da palim granje usred naseljenog mesta. Jeste, pa da mi onda naplate kaznu. Kakva država, takva i javna preduzeća. Gradjanin im je na poslednjem mestu, samo da strpaju lovu u svoje džepove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.