Arsenijević oči u oči sa Šarčevićem

Društvo

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i resorni minstar Mladen Šarčević sastaće se u sredu kako bi bile rešene kontraverze oko deševanja u toj visokoškolskoj ustanovi.

„Univerzitet u Kragujevcu, čiji je osnivač Republika Srbija, kao najviša visokoškolska državna institucija, u svom radu dugom preko četiri decenije, do sada nije i neće dozvoliti da se sudovi o njegovoj delatnosti i funkcionisanju donose van za to ovlašćenih organa i institucija“, navedeno je u saopštenju PR službe Univerziteta u Kragujevcu.

Ističe se da o zakonitosti rada te visokoškolske ustanove odlučuju „isključivo organi Univerziteta i organi Republike Srbije nadležni za vršenje nadzora, a van stvorene atmosfere proganjanja i linča“.

„U tom cilju, a nasuprot senzacionalističkim tekstovima, Univerzitet će učiniti javnim i dostupnim dokumentaciju iz koje će se nesporno videti da je rad Univerziteta, fakulteta i svih njihovih organa zasnovan na zakonu“, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima.

Istovremeno, navode, kako je postupak izbora rektora u toku, što je i iniciralo i podstaklo tekstove u tabloidnoj štampi i izjave u elektronskim medijima, učinićei sve da izbori, kao osnovni demokratski princip budu najbolji dokaz istine i garancija autonomije Univerziteta.

Nakon sastanka rerektora i resornog ministra najavljena je konferencija za medije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.