ARSENIJEVIĆ PONOVO REKTOR

Društvo Grad

Nebojša Arsenijević, aktuelni rektor i redovni profesor Medicinskog fakulteta ponovo je, na mandat od tri godine, izabran za rektora Univerziteta u Kragujevcu. Kako se navodi u saopštenju, izbor Arsenijevića danas je potvrdio Savet Univerziteta u Kragujevcu, posle tajnog glasanja. Od 19 članova Saveta sednici je prisustvovalo 15.

Posle sprovedenog postupka tajnog glasanja Komisija za sprovođenje postupka za izbor za rektora je utvrdila da je predloženi kandidat Nebojša Arsenijević od 14 važećih glasačkih listića dobio svih 14 glasova.

Arsenijevićev novi mandat počinje da teče od 1. septembra ove godine kada će i stupiti na dužnost.

Savet Univerziteta u Kragujevcu 6. februara jednoglasno je odlučio da ne razmatra preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje s javne funkcije Arsenijevića i odlučio da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit.

Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok ne bude doneta Odluka o žalbi, podneta Agenciji za borbu protiv korupcije i ne dostavi Savetu kao nadležnom organu.

Izvor: Insajder

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.