Asfaltirana Mlavska ulica u Mesnoj zajednici Uglješnica

Servisne informacije

JKP Šumadija Kragujevac nastavlja sa uređenjem putne infrastrukture na teritoriji grada Kragujevca. Danas su izvedeni završni radovi na asfaltiranju Mlavske ulice. Radove su obišli gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Zorica Đorić, sa saradnicima.

Tokom sledeće nedelje planirano je da Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvrši asfaltiranje ulice Šumadijske divizije, koja se ukršta sa Mlavskom ulicom. Kompletna investicija za obe ulice iznosi oko 10,5 miliona dinara, uključujući ne samo asfaltiranje nego i rekonstrukciju dela fekalne kanalizacije, izgradnju kišne kanalizacije, kao i ugradnju ivičnjaka – rekao je ovom prilikom Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

U asfaltiranje Mlavske ulice u dužini od 310 metara i širine 4,5 metara ugrađeno je 300 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova za ovu ulicu iznosi 6,8 miliona dinara.

U okviru pripremnih radova na asfaltiranju Mlavske ulice izvršeno je skidanje postojeće putne podloge, mašinski iskop zemlje, valjanje posteljice, nasipanje kamenim materijalom, ugradnja ivičnjaka, izdizanje šaht poklopaca na kotu nivelete, kao i završno nivelisanje podloge kamenim materijalom . Takođe, JKP Vodovod i kanalizacija izvršilo je radove na izgradnji kišne kanalizacije u Mlavskoj i ulici Šumadijske divizije u Mesnoj zajednici Uglješnica.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.