„Bebiron školica za trudnice i tate“ u Kragujevcu

Grad


Savetovalište „Bebiron“ uz podršku grada Kragujevca, danas je u Pešačkoj zoni (na travnjaku kod „Perona“) organizovalo besplatnu „Bebiron školicu za trudnice i tate“, sa ciljem da našim sugrađanima, pre svega mladim roditeljima i budućim roditeljima, predstavi svoj rad i pruži odgovore na sva važna pitanja koja im ova nova životna uloga donosi.

Savetovalište „Bebiron“ je besplatno digitalno savetovalište za trudnice, mame i tate, koje danas broji 80 000 pratilaca. Prema rečima Valentine Katić, direktorke i idejnog tvorca „Bebirona“, savetovalište je nastalo pre pet godina, iz potrebe da se u vreme digitalnih tehnologija, pronađe put za što lakšu komunikaciju sa svim roditeljima kojima je savet neophodan u bilo koje doba dana ili noći, svih 365 dana u godini. Tim, koji čine pedijatar, ginekolog i patronažna sestra, svakodnevno svojim stručnim savetima, pomažu roditeljima da bez straha zakorače u magičan svet roditeljstva.
U ime grada Kragujevca, prisutne je pozdravila Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

  • Opravdani strahovi i nedoumice koje roditelji imaju onoga trenutka kada napuste porodilište i dođu kući sa svojom bebom, jesu glavni razlog za postojanje ovako organizovanih, digitalnih savetovališta.U okviru Dečijeg dispanzera Doma zdravlja Kragujevac postoji telefonsko savetovalište. Vaše savetovalište radi 24 sata,onlajn je, funkcioniše i preko društvenih mreža, preko kojih mladi roditelji postavljaju pitanja i u najkraćem roku dobijaju odgovore od stručnjaka, sa one strane linije. Poverenje koje se gradi na taj način mnogo znači mladim roditeljima, rekla je Gordana Damnjanović.

Nakon uvodnih obraćanja, o procesu trudnoće, pripremi za porođaj, ali i o dojenju, ishrani, važnosti nege za majke i bebe, vežbanju tokom i nakon trudoće, masaži beba i trudnica, govorili su iskusni stručnjaci iz kragujevačkog Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra: prim dr Olivera Laban, pedijatar, dr Ivice Magdić, ginekolog, dr Dragana Ristić, pedijatar-neonatolog, patronažne sestre itd.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.