BESPLATAN KONCERT POVODOM DVA VEKA OD PROGLAŠENJA KRAGUJEVCA ZA PRESTONICU SRBIJE

Društvo Grad

Legendarne rok grupe „Galija“ i „Osvajači“ održaće 20. juna besplatan koncert u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, koji će biti održan uz podršku Grada Kragujevca i „Arsenal festa“.

Koncert će biti održan povodom dva veka od proglašenja Kragujevca za prestonicu Srbije (1818-1841), i kao uvod u „Arsenal fest“ na kome 21, 22. i 23. juna u istom prostoru nastupaju „Editors“, „The Kills“, „Teksas“, „Morčiba“, „Enter Šikari“ i brojni drugi.

Svojevrsnog „nultog“ dana „Arsenala“, 20. juna najpre će od 21 čas u festivalskom prostoru nastupiti „Viktor Havaj end Faktua“, koji izvode očaravajuće pesme i plesove Čango-Mađara iz regije Moldave u Rumuniji. Nastup je omogućila podrška „Kolegijum Hungarikum“.

 

Na „Arsenalovoj“ glavnoj bini u „Kneževom arsenalu“ u sredu od 21.45 nastupa „Galija“, jedna od najistaknutijih grupa domaćeg rokenrola, koja iza sebe ima 40 godina dugu fascinantnu diskografsku karijeru, prepunu hitova i istinskih klasika kakvi su Gospi, Decimen, Burna pijana noć, Još uvek sanjam, Skadarska, Trube, Da me nisi… „Galija“ je nedavno objavila novi album U raju iznad oblaka.

 

Hard rok sastav „Osvajači“ istaknuto mesto na domaćoj sceni zauzeo je albumima Krv i led (1990), Sam(1995), Vrelina (2000)… zaključno sa aktuelnim Sad je na mene red (2015), odnosno nezaboravnim hitovima Možda nebo zna, S kim čekaš dan, Maska, Samo ti, Minut ćutanja… Status prvorazredne koncertne atrakcije ponovo će pokazati od 23.30, 20. juna.

Kao uvod u „Arsenal“, poslužiće i, 18. juna u 20 časova, besplatni nastupi benda „Kvazartet“ na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije i, 19. juna u 20 časova, u Velikom parku Orkestra gitara „Rok cirkus“ dirigenta Saše Kostića.

Grafički dizajner Goran Dimić predstaviće se 20. juna (u 19 časova) izložbom 12 plakata 12 bendova u Domu omladine Kragujevca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.