BESPLATNI FUDBALSKI TRENINZI ZA 150 MALIŠANA U KRAGUJEVCU

Društvo Fudbal Grad Sport

Oko 150 dečaka i devojčica iz socijalno ugroženih porodica uključeno je u projekat „Talenat nema cenu“, a njihovom fudbalskom treningu danas je prisustvovala ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.
Fudbal
Foto: Dnevnik.rs
Sredstva su obezbeđena kroz projekat koji je Grad Kragujevac zajedno sa opštinama Rača i Aranđelovac dobio na konkursu Kabineta za demografiju i populacionu politiku, a u cilju povećanja nataliteta.

Projekat „Talenat nema cenu“ sprovodi Fudbalski klub „Vašarište“ i namenjen je deci uzrasta od sedam do deset godina koja dva puta nedeljno imaju besplatne treninge.

„Fizička aktivnost, uz mentalnu aktivnost, treba da postane sastavni deo odrastanja svakog deteta“, rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Ona je dodala da deca koja nauče u detinjstvu da budu fizički aktivna i da se pravilno hrane, postaće zdravi ljudi, korisni članovi društva i stubovi svojih porodica.

Kako kaže, projekat „Talenat nema cenu“ treba da predstavlja model za čitavu Srbiju koliko je važna fizička aktivnost kod dece.

Projekat uključuje i decu koja imaju dijabetes.

Izvor: Dnevnik

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.