Besplatni preventivni pregledi u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac 16. juna

Grad

Odlukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 16. juna 2024. godine u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, biće organizovani besplatni preventivni pregledi, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

U Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju biće održani preventivni sistematski pregledi lokomotornog aparata dece. Pregledi će obuhvatati analizu posturalnosti, pregled kičmenog stuba, stopala i lokomotornog aparata u celini.

U prostorijama Centra za internističku onkologiju svi građani koji se budu javili na preventivne preglede, moći će da obave internistički pregled (merenje TA, EKG), ultrazvučni pregled abdomena, kao i dermatološki pregled mladeža. Prilikom iste posete lekaru, građani će moći da urade i laboratorijske analize- kompletnu krvnu sliku, nivo šećera u krvi, tumor markere CEA, CA19.9 i Alpha fetoprotein.

Na Klinici za pedijatriju biće organizovani preventivni sistematski pregledi dece koji će obuhvatiti antropometrijsko stanje, stanje uhranjenosti, stanje pubertetskih promena, psihomotorni razvoj, merenje glikemije u krvi, merenje TA, kao i opšti oftalmološki pregled i opšti pregled otorinolaringologa sa timpanometrijom po potrebi.

Za sve građane, i one bez zdravstvenog osiguranja, bez zakazivanja i uputa, svi navedeni preventivni pregledi biće organizovani u periodu od 8:00 do 17:00 časova.

Ministarstvo zdravlja i Univerzitetski klinički centar Kragujevac pozivaju građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Izvor i fotografija: Univerzitetski klinički centar Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.