BIRODI: Vučić da dokaže da smo Tviteru ustupili podatke o medijima ili da se izvini

Društvo Politika

Biro za društvena istraživanja zatražio je od predsednika Srbije da dokaže da je BIRODI dostavio podatke iz svojih monitoringa, na osnovu kojih je Tviter označio neke medije da sarađuju s Vladom.

  • Ako predsednik to ne može da učini, treba da se izvini, smatra BIRODI.„Takvom tvrdnjom, ispada da je BIRODI posredno ugrozio finansijsku održivost medija i time stavio u izglednu mogućnost da novinari tih medija ostanu bez posla, što je ordinarna neistina nadograđena optužbom koja ima etikeirajući element, navodi se u saopštenju BIRODI.   Ukoliko Vučić ne uradi neku od dve navedene stvari, BIRODI će njegove reči shvatiti ozbiljnije.  
  • Ovakvo postupanje najmoćnije osobe u Srbiji ćemo smatrati klevetanjem i etiketiranjem organizacije koja monitoriše medije po međunarodno priznatoj metodologiji, u državi gde su mediji sve manje problem, jer postaju sredstvo promocije, propagande i etiketiranja, a sve veći problem za vlast postaju organizacije koje takvo stanje mere i konstatuju, poručuje BIRODI.  

Ta organizacija ocenjuje da je predsednik Aleksandar Vučić „postao žrtva ili medijskih savetnika ili medija koji nisu preneli saopštenje BIRODI, a preko koji se on informiše“.

Piše – FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.