Bitku sa Koronom izgubio dr Nikola Maraš

Grad

Poznati kragujevački plastični hirurg doktor Nikola Maraš preminuo je u 68. godini života od posledica Korona virusa. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.  

Doktor Nikola Maraš rođen je 1952. u Kragujevcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet je završio u Beogradu 1977. Specijalizaciju iz plastične hirurgije obavljao je na Vojnoj medicinskoj akademiji u Beogradu i na Plastičnoj hirurgiji Specijalne ortopedske bolnice “Banjica” u period od 1981. do 1984., kada je položio specijalistički ispit. Usavršavao se u Glazgovu, Londonu i Bristolu.  

Jedan je od pionira plastične hirurgije u kragujevačkom Kliničkom centru u kom je bio šef odseka od 1984. do 1992., a potom je otiša iz njega i radio u privatnim klinikama u Kragujevcu, Beogradu i Atini. Osnovao je i sopstvenu privatnu kliniku za estetsku i plastičnu hirurgiju u Kragujevcu.

Piše: Branko Vukašinović, InfoKg
Tagovi:

1 komentar

  1. Veliki ostaju veliki zauvek, nedostižni za mnoge koji se ni podignuti na pratiće neće približiti njihovoj senci, znanju, ljudskosti, kolegijalnosti … Čovek koji je Hipokrata nosio u sebi. I koji je više zaboravio nego što neki znaju. Slava mu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.