BIVŠI DIREKTOR PRVE TEHNIČKE ŠKOLE „ZADUŽIO“ NANOGICU

Društvo

 Zbog primanja mita i trgovine uticajem, bivši direktor Prve tehničke škole u Kragujevcu Nenad Andrić  osuđen je u Višem sudu u Kraljevu, na kućni zatvor u trajanju od devet meseci, uz nošenje nanogice, i jednogodišnju zabranu rukovodjenja, nakon isteka kazne kućnog zatvora.

Optužnica  protiv Andrića podignuta  je u oktobru 2018. godine dok je obavljao dužnost direktora Prve tehničke škole u Kragujevcu. Na sudu je, prenela je danas  agencija Beta, dokazano da je Andrić tražio poklon od 200 evra od roditelja učenice za to što ju je prebacio sa jednog na drugi smer.Proglašen je krivim i za trgovinu uticajem jer je koristeći svoj položaj pre polaganja popravnog rekao nastavniku koji je ispitivao đaka „vidi da prođe“.Učenik je tada dobio dvojku, iako prema rečima nastavnika, nije imao znanja za tu ocenu. Andrć ima pravožalne na presuda Posebnog odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu u roku  od 15 dana.

Ostaće upamćeno da su zaposleni u Prvoj tehničkoj školi, nakon što je Nenad Andrić prošle godine bio uhapšen zbog simnje da je tražio I primio mito, te da je trgovao uticajem, organizovali potopisivanje peticije koju su potpisivali  i maloletni učenici, kojom je od nadležnih traženo njegovo pušatnje na slobodu. Uz to, organizovali su i svojevrsni mitng podrške Andr iću ispred zatvora u Kraljevu, u kojem je lane bio u pritvoru. Prilikom nedavnog ponovnog izbora direktora Prve tehničkeškole, Nenad Andr ić je dobio podršku kolektiva I Školskog odbora. Njegov izbor za direktora sprečilo je Minostarstvo prosvete, nauke  I tehnološkog razvoja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.