STOJADINOVIĆ I STEVANOVIĆ: UGASILI STE ONO ŠTO JE NEKO NAPRAVIO

Grad Politika

Odluka o raspodeli likvidacionog ostatka Gradske stambene agencije definiše i ovu i prošlu vlast, rekao je u raspravi o ovoj tački dnevnog reda odbornik Šumadijske regije Pokreta slobodnih građana Bojan Stojadinović:

  • Dobili ste preduzeće bez dugovanja, koje nije bilo na subvencijama, na budžetom… Izgradilo preko 650 stanova, gazdovalo sa stotinak stanova… Posle dve godine mrcvarenja Gradske stambene agencije, likvidacionog postupka, vrednost osnovnih sredstava koje ova Agencija predaje gradu iznose 350 miliona dinara. Vrednost potraživanja – 29 miliona 463.000 dinara. Gotovinski ekvivalent 24 miliona. Ukupno – 413 miliona dinara. Neko drugi napravio agenciju, neko drugi doveo donatore, a vi ste rešili da ugasite.

Stojadinovć je podsetio da je prethodna gradska vlast „ostavila“ zgrade Hitne pomoći, ambulante broj četiri, Desankin venac… A izlaganje završio molbom predsedniku Skupštine grada: „Ako možete da smirite gradonačelnika i održite red na Skupštini“.

Ko je hteo da sluša, sve je čuo, rekao je Veroljub Stevanović (Zajedno za Šumadiju) nakon izlaganja Bojana Stojadinovića:

  • Vidim da grad sada duguje deset puta više za struju nego u naše vreme. Druga tema je kasarna… Na toj lokaciji je trebalo Agencija da gradi stanove. Ko će to da radi? Verovatno ćete sa nekim privatnicima da napravite neki „dil“, kao što ste uradili sa autobuskom stanicom.

Gradonačelnik Radomir Nikolić je obavestio da je fiskulturna sala u osnovnoj školi „Živadinka Divac“ u Stanovu urađena bez Gradske stambene agencije, tako što je raspisan teneder:

  • Ukoliko grad hoće da se bavi stanogradnjom, raspisaćemo tender. Imamo dovoljno stanova za socijalno stanovanje u gradu i stanovi nam ne trebaju. Agencija ne može da raspolaže imovinom. Počeli smo da otkrivamo stanove kojih nema, manjke kvadrata, to ćemo tek da utvrdimo…

„Dajte to već jednom na videlo“, rekao je Veroljub Stevanović i podsetio da je grad u njegovo vreme izgradio daleko veću salu u Drugoj gimnaziji i insistirao da grad mora da ima imovinu.

  • Zna se gde je kriminal. Ne kod ondašnje, već kod sadašnje gradske vlasti. Neka kaže jedan slučaj da je neko iz političkih razloga dobio stan. Nemojte, molim vas. Od vas se konceptualno razlikujemo: mi mislimo da da grad mora da uvećava imovinu, vi ne; mi mislimo da sve što je dato državi, mora da se vrati gradu…

„Gradonačelnik svojim izlaganjem dovodi u zabludu, kako odbornike, tako i javnost“, rekao je Bojan Stojadinović.

  • U Srbiji trenutno postoji 12 agencija poput naše. U Sremskoj Mitrovici se grade stanovi. Kako smo mi u Kragujevcu morali da gasimo, a oni u Sremskoj Mitrovici nisu? Uostalom, vi i ne znate šta sve grad ima od imovine.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.