Boris Kovačević: Šef kabineta niti postavlja, niti razrešava pomoćnike gradonačelnika

Grad Politika

Nakon što je za smenu saznao iz medija, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju Boris Kovačević tvrdi rešenje o smeni ovog jutra još uvek nije dobio, kao i da bi sam podneo ostavku da je bilo koncepcijskih razilaženja.

Prenosimo Kovačevićevo saopštenje:

Ostvareni rezultati u resoru međunarodne saradnje grada Kragujevca se ne mogu sakriti i njih je potvrdila  Stalna Konferencija gradova i opština izdvojivši Kragujevac u konkurenciji svih opština i gradova Srbije u ovoj oblasti .

Na osnovu priznanja SKGO-a da je najviše uradio na polju međunarodne saradnje od svih gradova, Kragujevac je dobio paket podrške za izradu Strategije za međunarodnu saradnju, po čemu smo prvi grad u Srbiji. U periodu od komplikovanih godinu i po dana korona virusa, pored intenzivnih redovnih aktivnosti, uspeli smo da afirmišemo naš grad pred  brojnim svetskim zvaničnicima (npr Meglena Kuneva, Strazbur, šefica svih ambasadora EU i  EU komesar u dva mandata) kao i da obezbedimo učešće u važnim međunarodnim organizacijama (UCLG sa sedištem u Barseloni i Sianu ) itd. 

Ukoliko aktuelna gradska vlast ne želi takav trend , i „drugačije sagledava način rada i funkcionisanje resora,“  ja ću prvi sam podneti ostavku na mesto pomoćnika gradonačelnika za međunarodnu saradnju! Sa takvim mojim stavom su upoznati ljudi u gradskoj upravi a šef kabineta gradonačelnika, uz dužno poštovanje, niti postavlja niti razrešava pomoćnike gradonačelnika, već za to postoje zakonom predviđene procedure. Pomoćniku gradonačelnika funkcija prestaje ili podnošenjem ostavke, ili uručenjem rešenja o razrešenju od strane gradonačelnika, koje ja do ovog trenutka niti sam video niti primio.

Od samog početka mandata na mestu pomoćnika gradonačelnika, u dogovoru i po ovlašćenju samog gradonačelnika, započeo sam i sa radom na međunarodnoj promociji i realizaciji projekta „Knežev arsenal“, koji sam sa saradnicima doveo u fazu raspisivanja međunarodnog konkursa. Simptomatično je i da se priča o razrešenju i smeni  pokreće 10 dana pre realizacije konkursa, za projekat za čiju sam realizaciju uz pomoć svojih međunarodnih ličnih i poslovnih kontakata pronašao međunarodne investitore i investicione fondove, spremne da ulažu ogroman novac u naš grad. 

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.