Borislav Novaković: Opozicija može da pobedi u Novom Sadu, pobeda značajna koliko i u Beogradu

Izbori 2022 Politika

Potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković izjavio je danas da bi poraz vlasti na izborima u tom gradu imao i državni značaj, a ne samo lokalni, jer to ne bi bio samo poraz lokalnih naprednjaka, nego i lični poraz predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, jer je Novi Sad „sedište njegovog koruptivnog režima“.

  • Potencijalna pobeda u Novom Sadu bi opredelila političko raspoloženje u Vojvodini, kao što bi pobeda u Beogradu bila putokaz za celu Srbiju. To Vučić zna i zato će represivno-kriminalna stega i dalje biti osnovni mehanizam upravljanja u ova dva grada, naveo je Novaković u autorskom tekstu za list „Danas“.

Novaković je istakao da Novi Sad „ima kapacitet da se suprotstavi tom ludilu“, što je pokazao na izborima za mesne zajednice, gde je „režim ispucao svu raspoloživu municiju, ali je promašio mete“, a uigrane metode masovne kupovine glasova i celodnevnog pritiska na građane samo su proizvele inat i dodatno razjarile Novosađane u porazu koji je pretrpeo SNS.

Novaković je naveo da je Vučić svoj autoritet učvrstio i održavao stvarajući privid „borbe protiv kriminala i korupcije“, a suštinski Vučić stoji „na čelu kriminalne hobotnice“ i svojim ponašanjem stvara okolnosti za najveću pljačku državnih resursa u novijoj istoriji Srbije.

  • Borba protiv opšteg lopovluka je u isti mah i rodno mesto, ali i grobnica Vučićevog autoriteta. Novi Sad je sedište i središte njegovog koruptivnog režima. Naš grad je okupiran i svakodnevno je izložen torturi Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića, dodao je Novaković.

Novaković je naveo da predsednikov brat Andrej Vučić „upravlja političkim procesima, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnom scenom“.

  • Najvrednije poslove u gradu dobijaju isključivo kriminalci. Ne postoji čak ni potreba da se to prikrije ili da se tome obezbedi bar privid pravnosti, istakao je Novaković.
  • Cinizam i bezobrazluk su poprimili takve razmere da firma Granit Peščar, čiji je stvarni vlasnik Veselinović, a u kojoj je predsednik nadzornog odbora njegov rođeni brat Žarko Veselinović, trenutno popločava jedan od trgova u centru Novog Sada. Reč je o površini od 6,8 hektara. Posle tog posla novosadski budžet će imati 10 miliona evra manje, a Veselinović isto toliko više, dodao je Novaković.

Novaković je podsetio da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević priprema „koruptivni projekat ’Novi Sad na vodi’“, koji podrazumeva stanogradnju na obalama Dunava u vrednosti većoj od milijardu evra, pa se kao rezultat „dobija činjenica da je Novi Sad poprište i noseći stub Vučićevog kriminalnog režima“.

Novaković je istakao da „novosadsko iskustvo pokazuje“ da se opozicija ne sme deliti nego okupljati, a da bi raspravu o razlikama trebalo ostaviti za Srbiju posle Vučića.

  • Sve dok je Vučić na vlasti, nemamo pravo da ističemo ono što nas razdvaja, naprotiv imamo obavezu da ukazujemo na ono što nas spaja. Samo proces ujedinjavanja i objedinjavanja opozicionih kapaciteta vodi u pobedu nad Vučićevim režimom“, zaključio je Novaković.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.