BORISLAV NOVAKOVIĆ: SLOBODNI MEDIJI USLOV ZA FER IZBORE

Politika

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković izjavio je da je jedan od najvažnijih uslova za fer i demokratske izbore to da mediji budu slobodni najmanje devet meseci pre nego što građani izađu na birališta.

  • Pitanje slobode medija nije pitanje izbornog dana, nego je pitanje svakog dana. Slobodni mediji znače da uspostavimo političku kulturu koja podrazumeva da opoziciono i svako alternativno mišljenje može da se iskaže svakog dana i u svim medijim“, rekao je Novaković u Vrbasu, gde je razgovarao sa građanima, saopštio je Savez za Srbiju.

On je istakao da nigde kao u Vojvodini nije primenjena tako obuhvatna i intenzivna kupovina glasova koju za račun SNS-a sprovode „kriminalne i mafijaške strukture“, i dodao da „na čelu tog kriminalnog sistema stoje Andrej Vučić i Zvonko Veselinović“.

  • Ako mi u kampanju idemo sa letkom u ruci, a oni sa parama, ako mi u kampanji pridobijamo pristalice snagom svojih argumenata, a oni prisilom i nametanjem stavova, ako u našoj kampanji učestvuju aktivisti, a u njihovoj kampanji kriminalci koji kupuju glasove za SNS, onda nema slobodnih izbora, konstatovao je Novaković.

On je dodao da mu je drago što je Narodna stranka kampanju bojkota u tom delu Vojvodine počela iz Vrbasa i to baš iz „Centar kafea“, koji se pretvorio u simbol otpora i mesto na kojem je rođen duh nepristajanja.

Novaković je podsetio da je pre godinu dana u tom kafeu srušena bašta samo zato što, kako je naveo, njime upravlja predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Vrbas Ognjen Vujičić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.