Borko Stefanović: U policiji nema mesta za ljude koji pozivaju na zločine

Izbori 2022 Politika

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je da u policiji nema mesta za ljude koji pozivaju na zločine, bez obzira da li to rade u kafani ili na ulici.

Stefanović je rekao da su pripadnici MUP-a Srbije u Priboju pesme u kojima se novi Pazar poredi sa Vukovarom, a Sjenica sa Srebrenicom pevali u društvu svojih starešina od kojih niko nije reagovao i zaustavio to „šovinističko divljanje, i da zato niko od njih više ne sme da nosi uniformu srpske policije.

On je istakao da svi koji su se nalazili u kafani moraju biti momentalno suspendovani i protiv svih mora biti pokrenut ne samo disciplinski, već i krivični postupak i dodao da „slavljenje rođenja deteta uz pozivanje na vršenje zločina, niko ne može da razume ni da prihvati.

  • Srbija je zemlja svih njenih građana koji se moraju osećati bezbedno bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Istorija nas je naučila kako je lako poremetiti međunacionalne odnose i kako tragične posledice to može da izazove na živote svih nas, rekao je Stefanović.

U saopštenju SSP-a navedeno je da je obaveza svakog pristojnog čoveka, da zaštiti svoje komšije i gradi sa njima odnose uvažavanja i poštovanja shvatajući naše razlike kao bogatstvo.

Piše: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.