Boško Šindić: Sramotna izjava ministra Ružića

Politika
  • Ministar prosvete Ružić je povodom vršnjačkog nasilja u Subotici u kome je učeniku odstranjena slezina izjavio “ Hvala Bogu da se sve dobro završilo“. U trenutku kada je povećan stepen nasilja u školama ne samo među vršnjacima već i prema nastavnicima reći da je sve dobro je više nego neumesno. A nakon incidenta u kome je učenik ostao bez slezine reći da se dobro završilo je skandalozno. Kako to može biti dobro, pita se u saopštenju za mediji Boško Šindić, član pokreta Srce.

Šindić ocenjuje da „pristup rešavanju problema porasta nasilja u kome se umanjuje ozbiljnost incidenta svakako nije dobar“:

  • Nasilje među mladima je direktna posledica gubitka bilo kakvog moralnog kodeksa. Najveću zaslugu za takvo stanje ima aktuelni režim koji preko svojih propagandnih glasila upravo širi govor mržnje i propagira nasilje kao model ponašanja i zabave. Pokret SRCE poziva ministra da se izvini javnosti zbog ove izjave i da se u saradnji sa stručnjacima posveti rešavanju povećanog nasilja u školama, navodi se u saopštenju pokreta Srbija centar.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.