BRNABIĆ: UNIVERZITET U KRAGUJEVCU PRIMER VLADAVINE PRAVA

Grad

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zadovoljna je načinom kako je rešena situacija u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i istakla da je to pravi primer vladavine prava.

„Ovo je primer vladavine prava i molim sve da to uzmu o obzir sledeći put kada kritikuju vladavinu prava”, rekla je ona novinarima u Beogradu.

Premijerka je ocenila da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokazalo ogroman stepen odgovornosti, hrabrosti, strpljenja, tolerancije i poštovanja vladavine prava.

Kako je dodala, to ministarstvo je poslednje koje je trebalo da se umeša u ovaj slučaj.

„Žao mi je što je došlo do toga da Ministarstvo prosvete mora da reaguje. Mi svi moramo da poštujemo autonomiju univerziteta, ali autonomija sa sobom nosi ogroman stepen odgovornosti i žao mi je što senat i Univerzitet u Kragujevcu nisu pokazali tu odgovornost”, rekla je Brnabić koja se nada da više neće dolaziti do ovakvih slučajeva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je autonomija univerziteta kategorija koju ne treba zanemarivati i istakao da je u ovom slučaju reč o zloupotrebi te autonomije, te da su se određeni organi na samom univerzitetu ponašali „takođe bahato”.

Inače, rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević je smenjen, a razlog za to je neponištavanje doktorske diplome njegovog sina koji je upisao doktorske studije dok još nije završio osnovne. (Tanjug)

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.