Brojna sela između Kragujevca i Kraljeva pre dve godine ostala bez mostova, niko ih ne sanira

Društvo Politika
  • Meštani nekoliko sela u okolini Kraljeva već 18 meseci teško dolaze do svojih kuća, navodi se u pismu Inicijativnog odbora stranke slobode i pravde u Kraljevu, sa molbom da se to objavi, kako bi neko od nadležnih reagovao.

U bujičnim poplavama koje su pogodile Kraljevo i okolinu u junu 2019. bez mostova su ostali stanovnici Vrdila, Sirče, Miločaja, Trgovišta, Mrsaća. U avgustu prošle godine bez mosta su ostali i stanovnici Grdice i Oplanića.

  • Obećanja da će šteta biti sanirana bilo je mnogo. Jedan od prvih koji je obećao da će mostovi biti sanirani bio je predsednik drzave lično. Stojeći pored porušenog mosta u Sirči on je dao obećanje da ce most biti saniran do oktobra 2019. Slična obećanja dao je i prvi čovek preduzeća „Putevi Srbije“ koji je potvrdio da ce steta biti sanirana do zime 2019.godine. Obećanja nisu ispunjena, podsećaju u SSP-u.

U ovoj stranci podsećaju da su se pred same izbore u junu prošle godine čelnici kraljevačkog SNS, Nebojša Simović, načelnik Raškog Upravnog okruga i Srđan Sretović, predsednik MO SNS Miločaj slikali ispred bnovljenog u jednom zaseoku u Miločaj, ali su, tvrde u SSP-u, „prećutali činjenicu da su ostali mostovi u Miločaju i dalje porušeni“.

  • Kolika je briga napredne vlasti o putnoj infrastrukturi govori cinjenica da su stanovnici Miločaja ostali bez još jednog mosta juče. U budžetu Kraljeva za ovu godinu nisu predviđena sredstva za sanaciju mostova. Mislite o tome kada krenete iz Grdice u Oplaniće preko mosta na Moravi.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.