Buč Kesidi na otvaranju Arsenal festa

Društvo Kultura

Levoruki indi rok/elektro/disko duo iz Pančeva, Buč Kesidi, nastupiće 30. juna na otvaranju 12. Arsenal festa u Kragujevcu, na Main Stageu. Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal) upotpuniće uvodne večeri program na glavnoj bini, gde će nastupiti i Stefan Milenković i dr Nele Karajlić u sklopu projekta „Rock El Clasico“, kao i bend Negative.

Buč Kesidi je nastao 2014. godine. Posle tri singla, debi album „Posesivno-ospulsivni hospul“ objavili su 2016, i sa tog izdanja su se izdvojile numere „Kafe aparat“ i „Draga?“. Novembra 2018, predstavili su singl „Nema ljubavi u klubu“, najveći hit u karijeri koji je doveo do naglog porasta njihove popularnosti.

Naredni, takođe izuzetno uspešni singlovi „Đuskanje ne pomaže“ i „Tiho“ predstavljali su uvod u drugi album „Euforija“, sjajno prihvaćen i od publike i od kritike. U oktobru 2020. duo je snimio 50-minutni koncertni film „Buč Kesidi: Euforija uživo“, koji sadrži i dokumentarne i igrane elemente. Ovo izdanje je, tokom leta 2021, prikazivano u bioskopima i na festivalima po Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Pored brojnih festivalskih nastupa, Buč Kesidi su, već kako velika regionalna atrakcija, rasprodali samostalne koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, uz nezaboravan niz od čak pet krcatih koncerata u Zagrebu. Trenutno su u fazi stvaranja materijala za treći album, koji se očekuje do kraja godine.

  • Želimo da što više ljudi čuje našu muziku, ali, takođe da uvek održimo produkcijski nivo, tako da se publika oseti da je bila na našem koncertu, bez obzira što nastupamo u sklopu festivalskog programa, poručuju Buč Kesidi, pred nastup 30. juna na Arsenalu. Njihovi uspesi proteklih godina potvrđeni su i sa nekoliko nagrada. Između ostalog, „Nema ljubavi u klubu“ proglašena je za alternativnu pop pesmu godine na ceremoniji „MAC awards 2020“, iste godine im je uručeno priznanje za najbolje mlade snage na strukovnoj dodeli nagrada GODUM, a spot za pesmu „Tiho“ proglašen je za najbolji video na manifestaciji „Adria Music Video Awards“.
Fotografija: Sofija Modošanov i Ivana Tešić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.