Budući aerodrom u MIND Parku nosiće ime grada Kragujevca

Grad

Aerodrom čija je izgradnja planirana u okviru MIND Parka, trebalo bi da dobije naziv „Aerodrom MIND Kragujevac“, ukoliko kragujevačka Skupština prihvati takav predlog na sednici u petak, 17. septembra.

Kako je navedeno u predlogu za sednicu, Gradskoj upravi za razvoj i investicije 25. avgusta je dostavljen zahtev Privrednog društva MIND REAL ESTATE d.o.o – Kragujevac, kojim je tražena saglasnost za upotrebu imena grada u poslovnom imenu budućeg aerodroma.

Ta kompanija navela je da će unošenje imena grada Kragujevca u naziv Aerodroma MIND doprineti afirmaciji Grada na čijoj se teritoriji nalazi, odnosno da će Grad na mapi sveta postati prepoznatljiv kao vazdušna luka.

Pored osnovne delatnosti prevoza robe, planirano je da aerodrom postane i edukativni centar za školovanje avio mehaničara, avioinženjera, tehničkog osoblja i pilotske akademije za školovanje pilota.

Takodje, aerodrom će moći da se koristi i u kargo svrhe za Grad i region, a verovatno je da će se u budućnosti koristiti i za javni aviosaobraćaj, s obzirom na dimenzije i infrastrukturnu opremljenost, što bi povećalo turistički potencijal celog regiona.

Izvor: Beta; Foto: mind.rs

Tagovi:

1 komentar

  1. Pošto vlast više godina u nazad nema mogućnosti da asfaltira 1,5 km puteva u Resniku, da iskrčimo njivu i koristimo helihoptere, naročito zimi kad od blata ne može da se izađe.
    -Kad nam drumski saobraćaj ne napreduje kako bi trebalo, vazdušni sigurno hoće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.