Čaušić: Nastavlja se gradnja novog objekta Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu

Grad

Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Luka Čaušić najavio je danas da se 25. marta nastavlja gradnja novog objekta Uprave za vanredne situacije i vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu, koja su zbog izmene projektne dokumentacije privremeno bila usporena.

  • Građevinske mašine spremne su da već od sutra budu angažovane na nastavku radova na izgradnji ovog objekta, posle dodatnih geomehaničkih ispitivanja tla koja su ukazala na neophodnost izmene Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje koje je izradilo JP “Urbanizam” iz Kragujevca, rekao je Čaušić.
  • Na lokaciji na kojoj će biti izgrađen moderan objekat od čak 2.700 metara kvadratnih, iako je izmena projekta podrazumevala odlaganje početka radova, u prethodnom periodu ograđen je plac i određene su kote objekta, a urađen je iskop na projektovanoj dubini i iobavljeno tamponiranje, dodao je on.

Čaušić je najavio da je završetak izgradnje prve faze, kao što je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao na postavljaju kamena temeljca, planiran do kraja godine.

  • Izgradnja nove zgrade, nakon 80 godina, doprineće znatno većoj efikasnosti i bržem reagovanju vatrogasaca u svim vanrednim događajima i u pružanju pomoći našim građanima, rekao je Čaušić.
  • Novi objekat omogućiti da dve vatrogasno-spasilačke jedinice Kragujevac i Zastava konačno budu na jednom mestu, jedinstveno reaguju sa najsavremenijom opremom, što će dati značajan doprinos većoj bezbednosti svih građana Šumadijskog upravnog okruga, navodi u saopštenju MUP Srbije.ž
Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.