Cena taksi prevoza u Kragujevcu povećana posle sedam godina

Grad

Gradsko veće grada Kragujevca donelo je rešenje kojim je utvrđena nova viša cena obavljanja taksi prevoza. Sa dosadašnjih 60 cena starta povećana je na 95 dinara, a pređenog kilometra sa 50 na 80 dinara.

Do poskupljenja taksi prevoza u Kragujevcu došlo je na zahtev taksi prevoznika, kaže Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti. Korekciju cene taksi prevoza nismo radili od 2015. godine a prilikom razmatranja zahteva taksi prevoznika, uvideli smo da je on opravdan, jer su cene operativnih troškova, za ovih sedam godina porasle, kao i cene goriva, koje su pored plata za njih najznačajniji trošak. Sa dosadašnjim cenama postalo im je nerentabilno da rade a nisu mogli da pokriju ni tekuće poslovanje, objašnjava Maksimović.

Taksi prevoz posmatramo kao deo sistema javnog gradskog prevoza i moramo da imamo balans između cena karte u gradskim autobusima i cene taksi prevoza. Ovo poskupljenje nakon sedam godina možda sada jeste drastično, ali ako se uporede cene taksi prevoza u odnosu na druge gradove, ono je primereno gradu kao što je Kragujevac, zaključio je Maksimović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.