Centar izvrnosti gotov za godinu dana?

Društvo Grad

Novi izvođač radova trebalo bi da nastavi izgradnju Centra izvrsnosti za dva meseca, pošto se banka saglasi sa izborom izvodjača, rekao je u Kragujevcu ministar prosvete Branko Ružić.

  • Mislim da je to neki realan vremenski okvir i da to sve može da se završi u roku od godinu dana, naglasio je Ružić.

Izgradnja Centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija počela je 2015. godine, a zatim je prekinuta zbog stečaja izvođača, o čemu je Glas Šumadije opširnije već pisao. ( detaljniji tekst možete pročitati OVDE ).

Prema rečima Ružića, nivo izvedenih radova je oko 30 procenata.

Centar izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, koji se gradi u blizini Rektorata, višenamenski je objekat površine od oko 11 i po hiljada kvadrata.

Prvobitni rok za završetak radova bio je april 2017. godine, ali je on nekoliko puta prolongiran. Centar izvrsnosti s bankom matičnih ćelija je naučna ustanova od nacionalnog značaja, koja, prema ugovoru iz 2013. treba da radi u sastavu Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.

Novac za izgradnju je obezbedjen iz kredita Evropske investicione banke, a u finansiranju učestvuju i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalna samouprava i Univerzitet u Kragujevcu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.