Četvrti Dečiji festival Oplenac u organizaciji fondacije Koreni

Društvo Kultura

Dečji festival Oplenac održaće se po četvrti put na Oplencu 12. septembra na otvorenom, u šumi iza crkve Svetog Đorđa. Festival traje od 11 do 18 sati.

Dečji festival se održava pod sloganom „U zdravoj sredini rastu zdrava deca“, što je usmerilo aktivnosti na Festivalu u 3 pravca: zdrava ishrana, zdrave aktivnosti i zdravo okruženje.

fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

U okviru radionice zdrave hrane deca i roditelji moći će da nauče osnove izbalansirane ishrane, deca kroz igru sa voćem i povrćem, a roditelji kroz razgovor sa nutricionistima. Zatim, tu je niz aktivnosti koje stimulišu razvoj važnih veština kod mališana, kako fizičkih tako i mentalnih: deca će imati priliku da jašu konje, oprobaju se u streličarstvu, prisustvuju nekoj od brojnih kreativno-edukativnih radionica, i još mnogo toga. Biće postavljena i senzorna šuma za bebe, malu decu i decu sa smetnjama u razvoju, poligon spretnosti za razvoj motoričkih sposobnosti, razni sportski treninzi (fudbal, borilačke veštine), kao i igre bez granica.

fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Na kraju, deca će kroz igru učiti o zaštiti životne sredine, pošumljavanju, reciklaži i odnosu prema životinjama.

Aktivnosti su prilagođene deci uzrasta od 6 meseci naviše. Prisustvo roditelja ili staratelja je obavezno zarad bezbednosti dece.

fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Ulaz na Dečji festival Oplenac je besplatan.

Događaj se održava u skladu sa aktuelnim protivepidemiološkim merama.

fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Iako festival ima brojne sponzore, organizatori naglašavaju da svi učesnici i organizatori na festivalu rade potpuno volonterski, a sva dobit sa festivala usmerena je u dobrotvorne svrhe, ka projektima za razvoj dece i mladih.

Fotografije: Nenad Jakovljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.