Četvrti memorijalni festival „Ludi rakun” u bašti Doma omladine

Kultura

Memorijalni rok festival „Ludi Rakun”, četvrti po redu, nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, biće održan u letnjoj bašti Doma omladine, večeras, 27. avgusta, od 20 sati.

 Festival je posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda „The Evil One”, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja, 30. avgusta 2016. godine.

Kao i svake godine, ulaz je slobodan, a ove godine Luki u čast sviraju kragujevački bendovi „Zvoncekova Bilježnica”, „Motorcharge”, „Zyrion” i gosti iz Beograda „Chemical Tomb”.

– Nagovestili smo da će ovaj festival trajati dok smo živi, podsećaju organizatori, prijatelji Luke Krstića ali „nažalost, situacija prethodne godine nas je u toj zamisli omela, prosto nije bilo načina da festival koji je bio gotovo organizovan realizujemo, zato smo ove godine memorijal povukli s početka septembra ka kraju avgusta i sada već, skoro sigurno, možemo reći da u petak Kragujevčane očekuje dobro prženje. Nadali smo se da će na petogodišnjicu Lukine pogibije ovaj festival prerasti u gradski, višednevni metal festival, onakav kakav Luka zaslužuje i kakav ovom gradu fali, sa željom da simbolično neguje i bude putokaz mlađim generacijama ka vrednostima za koje se Luka nije zalagao, što je sada popularno – već ih živeo! To bi bio najbolji način da, bez toga da skliznemo u naša tumačenja čoveka koji nije pripadao ni jednoj kasti, kroz dobro zezanje Njemu blisko, pokažemo koliko zapravo žalimo što nije fizički s nama. Nadamo se da ćemo naći nekomercijalni način da u narednim godinama to realizujemo”, podsećaju organizatori „Ludog rakuna”, koji se ujedno zahvaljuju svim članovima bendova koji svake godine nastupaju neprofitno, iz drugarskih pobuda, kao i Domu Omladine.

Prethodnih godina na memorijalu „Ludi Rakun” nastupali su „Steel Hornet”, „Zigot”, „Dead Joker”, „Motorcharge”, „Larska”, „Forever Storm”, „Nikom Ništa”, „My Own Word”, „KBO”, „Dishumany” i „Stone Slipper”.

Ulaz na festival je slobodan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.