Članovi SSP položili venac na humku streljanih đaka u kragujevačkim Šumaricama

Grad
Ispred Stranke slobode i pravde zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović, član Predsedništva i predsednik Gradskog odbora Dalibor Jekić, član Predsedništva Branko Miljuš, sa svojim saradnicima, položili su venac i poklonili se senima oktobarskih žrtava. U saopštenju dostavljenom medijima kažu:

Od 7h do 14h tog 21. oktobra 1941. godine u Šumaricama je neprestano odjekivala rafalna paljba, nakon toga sve je utihnulo. Kvota od 2300 streljanih bila je ispunjena, među njima i 300 đaka. Sahranjivanje je trajalo danima. Obeležavanje grobova i pristup članovima porodice streljanih bio je zabranjen. Međutim, tokom noći, Kragujevčanke, žene i majke streljanih, uspevale su da se provuku do Šumarica tražeći svoje mrtve. 
 
„Lebac“, osnovna hrana, ali i kao simbol ratne sirotinje onog doba, one koja brine o svakom komadiću hleba i ništa ne baca, jer za bacanje nema. A mrtva usta ne zasićuje. 
 
Danas obeležavamo osam decenija od masakra, jednog od najvećih zločina u Drugom svetskom ratu u nadi da je fašizam pobeđen.
 
Da se ne zaboravi, da se ne ponovi!

Tagovi:

2 thoughts on “Članovi SSP položili venac na humku streljanih đaka u kragujevačkim Šumaricama

  1. Jadno i bedno, koriste parastos oktobarskim zrtvama za politicku promociju. Gospodo iz SSP-a, zna se kada se ide na parastos, zna se protokol dogadjaja.Niste vi jedini polozili venac, polozile su venac i ostale politicke organizacije u tisini, dostojanstveno.Vi ste dosli nakon parastosa zrtvama samo da bi ste se slikali i skupili politicke poene.

    1. Vi u SNS izgleda da imate posebno pljuvačko odeljenje čiji je jedini zadatak da prati aktivnosti opozicije i piše raznorazne bljuvotine. Pa zar ni venac ne može da se položi na humku strljanih đaka a da vi dežurni naprednjački pljuvači ne kažete neku glupost? Aman ljudi javite se psihijatrima ako ne možete sami da rešite svoje lične probleme. Učestvovanje u aktivnostima naprednjačkih pljuvaonica i iživljavanje na portalima nije dobar način za to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.