ČUVAJMO KRAGUJEVAC I INTERESE

Politika

U radu Skupštine grada Kragujevca učestvuje 13 odborničkih grupa i šestoro samostalnih odbornika. Sve odborničke grupe od grada dobijaju prostorije na korišćenje, ali je nova – Čuvajmo Kragujevac, Odboru za mandatsko-imunitetska pitanja podnela zahtev da na korišćenje dobije prostor, iako još uvek nije vratila onaj u kome je bila kao Srpska narodna partija

 

Jednom je novinar pitao odborničkog kandidata Ruske stranke na izborima za Skupštinu grada Kragujevca – da li govori ruski? Ne govori. Da li je nekada bio u Rusiji? Nije, ali bi voleo da ode.

Kako u Kragujevcu, izgleda, ima birača opredeljenja sličnih kandidatu ove partije, Ruska stranka u Kragujevcu ulazi u gradski parlament, kao manjinska partija. Pa odbornik Ilija Radovanović prelazi u Srpsku narodnu partiju Nenada Popovića koji je, isto, poznat po tome što voli Rusiju. Odborničku grupu SNP-a u gradskom paralmentu, pored Radovanovića, čine još Igor Ratković i Danijela Popović, koja je u salu Skupštine Kragujevca ušla na listi SNS-a.

Zahtev Odboru za mandatsko imunitetska pitanja

Čuvajmo Kragujevac

Od poslednje sednice gradske skupštine ovo troje odbornika menjaju ime i formiraju odbornički klub „Čuvajmo Kragujevac“. A 11. maja ove godine, na Osnovu odluke o obezbeđiivanju uslova za rad odbornika, podnose Odboru za mandatsko-imunitetska pitanja zahtev za dobijanje prostorija za rad. Iako još uvek nisu vratili one koje su dobili kao SNP.

Član ovog Odbor,a odbornik Šumadijske regije Pokreta slobodnih građana Mijoljub Stevanović Ljupče nije želeo da učestvuje u radu na sednici na kojoj se odlučivalo o dodeli prostorija pa, zbog toga, nije dobio zapisnik sa prethodnog sastanka. U razgovoru za Glas Šumadije Stevanović kaže da je na njegovo pitanje – da li će isti ljudi, koji su od grada već dobili prostorije na korišćenje, samo pod drugim imenom, dobio odgovor da će se to dogoditi, ali ne i bilo kakakv pisani trag.

U radu Skupštine grada Kragujevca učestvuje 13 odborničkih grupa i šestoro samostalnih odbornika. Imena, kao formiranje udruženja koja jako vole Kragujevac, menjaju se takvom brzinom da na zvaničnom sajtu Grada još uvek nema odborničke grupe sa imenom Čuvajmo Kragujevac, već piše – Srpska narodna partija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.