Čuveni dečji francuski spinalni hirurg operisaće četiri pacijenta u Kragujevcu (VIDEO)

Društvo Video

U Univrzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu, u narednih nekoliko dana obaviće se četiri komplikovane operacije, kod dece sa teškim deformitetima kičmenog stuba, jedine ovakvog tipa u Srbiji.

Reč je o četiri pedijatrijska pacijenta, uzrasta od dvanaest do šesnaest godina, iz Niša, Beograda, Vršca i Zrenjanina.

  • Uspeli smo da omogućimo da se deca sa ovakvim tipom bolesti leče u svojoj zemlji, navodi Bratislav Čeperković , regonalni direktor kompanije MCT za jugoistočnu Evropu, i nastavlja.
  • Ove operacije u inostranstvu koštaju od 200-300 hiljada evra, i više, dok će se ovde obavljati za desetostruku manju cifru, kaže Čeperković.

Operacije za decu biće potpuno besplatne, finansirane iz budžeta Ministarstva zdravlja.

  • Pacijenti sa ovakvom vrstom deformiteta, mogu se javiti u ambulantu, kod dr Vlajovića. svakog petka , bez uputa i zakazivanja, kaže Čeperković.

Preko sedamdeset teških slučajeva deformiteta kičmenog stuba kod dece je, u prethodnih pet godina,  u ovom kliničkom centru rešeno, zahvaljujući  našim  specijalistima i saradnji sa prof. dr Petrea Neagoea, specijalistom pedijatrijske ortopedske i plastične hirurgije, iz Univerzitetskog kliničkog centra Monpelje, u Francuskoj.

  • Nastavićemo saradnju i podići je na viši nivo, u budućnosti i upotrebom robotske hirurgije“ kaze Slobodan Milisavljević, direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu,
  • Ovo će biti veliki doprinos stručnom usavršavanju naših lekara, zbog planiranih obuka i specijalizacija, i ovo je veliki pomak o kom smo ranije mogli samo da sanjamo. 
Piše: Tijana Stefanović
Snimatelj: Željko Miljković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.