Da li je nevakcinisanima zabranjen ulazak u Advokatsku komoru KG?

Grad

Na društvenoj mreži Tviter, jutros se povela žustra diskusija, kada je jedan od korisnika ove društvene mreže objavio tvit u kome stoji da je „Zabranjen ulaz u prostorije Advokatske komore Kragujevac, advokatima i stankama koji nisu vakcinisani protiv virusa COVID-19“.

Tvit koji se deli društvenim mrežama

Na objavljenoj slici se vidi pečat i potpis predsednika Advokatske komore Kragujevac, advokata Zvonka Markovića, ali se sa slike ne može videti da li je saopštenje zaista slikano na vratima Avokatske komore.

Navodno saopštenje AK Kragujevac

Naš reporter danas je otišao do sedišta komore i obišao kancelarije, ali pomenuto saopštenje nije uspeo da nađe.

Istinu za uzeti, u međuvremenu je saopštenje moglo biti i skinuto, te smo pozvali predsednika Advokatske komore, Zvonka Markovića, kako bismo ga upitali za komentar.

Advokat Marković nas je kratko obavestio da „sa novinarima ne razgovaram, samo sa strankama i advokatima“ i spustio slušalicu.

Prema pisanju portala Nova.rs, njima je u jednoj poznatoj kragujevačkoj advokatskoj kancelariji potvrđeno da se o navodnoj zabrani ulaska nevakcinisanim advokatima “već dva dana priča“, ali nisu mogli sa sigurnošću da kažu da li je takvo obaveštenje zaista negde i osvanulo.

Portalu Glas Šumadije, u međuvremenu je stigla potvrda da su advokati jutros dobili mejl iz Advokatske komore u kome se apeluje da se vakcinišu. U tom mejlu između ostalog se navodi da je Komora izgubila sedam advokata od posledica infekcije koronavirusom, te apeluju na sve kolege da se vakcinišu, izuzev onih koji to ne mogu zbog zdravstvenih razloga.

Mejl koji su advokati dobili od Advokatske komore Kragujevac

Takođe im je rečeno da je u advokatskoj viber grupi bilo mnogo negodovanja povodom navodne zabrane ulaska nevakcinisanim advokatima i strankama, ali i da je jedna koleginica napisala da “na Upravnom odboru komore nikada nije bila predložena niti usvojena takva odluka“.

tekst: Glas Šumadije/Nova.rs / foto: Scott Graham on Unsplash
Tagovi:

1 komentar

  1. Valjda mu je žena predsednik upravnog suda, trebalo bi da zna sta je diskriminacija.. jadan, strah ga je da se ne zarazi, ipak je u kritičnim godinama sa dosta komorbiliteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.