Dalibor Jekić: Budžet grada za Trg Radomira Putnika oštećen za 8,5 miliona

Izbori 2022

Saopštenje Dalibora Jekića ispred koalicije „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ prenosimo u celosti:

„Pre nepune dve nedelje skrenuli smo pažnju javnosti da je gradska vlast oštetila budžet grada tako što je na tenderu za Projekat za izvođenje radova za Trg Radomira Putnika izabrala ponuđača čija je ponuda bila veća za preko 4 miliona, takođe tom prilikom smo tražili od gradonačelnika da izvesti građane ko je odgovoran. Da bahatosti nema kraja umesto odgovora gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Dašićem donela je još jednu odluku koja će naneti dodatnu štetu gradskom budžetu od blizu 4,5 miliona.

Prema javno dostupnim podacima, predhodnih dana je Uprava za razvoj i investicije grada više puta menjala plan javnih nabavki, pa je tako u planu dodato „ Nabavka i ugradnja građevinske ograde sa kapijom na lokaciji Trg Radomir Putnik“ čija je vrednost 2,7 miliona dinara bez poreza, tj. preko 3,2 miliona dinara ukupno, čime je bilo planirano da se ošteti grad za navedeni iznos, jer grad nije građevinsko preduzeće da kupuje gradilišne ograde, a u toku svake gradnje ograđivanje gradilišta je obaveza izvođača radova koja se dodatno ne naplaćuje investitoru, tj. u ovom slučaju gradu Kragujevcu. Uvidevši, da je vrlo očigledno da na taj način krše zakon i time nanose štetu gradu, vrlo brzo menjaju plan nabavki ponovo, pa se izbacuje navedena javna nabavka, ali dodaje nova, u delu gde se zakon ne primenjuje, koja glasi „ Izvođenje pripremnih radova koji su potrebni radi rekonstrukcije Trga Radomira Putnika“ ali sada sa još većom cenom. Kako je sada planirano, JKP „Šumadija“ će dobiti ulogu lažnog izvođača radova i kupiti i postaviti gradilišnu ogradu koja ima za cilj obmanu građana, ali da apsurd bude veći, a obmana građana bolja kupuju se i dva toaleta i jedan gradilišni kontejner, stvarajući sliku (pojačanu toaletima) da i Nikola Dašić nešto radi (čime i odgovorna lica JKP „Šumadija“ postaju učesnici nenamenskog trošenja novca građana Kragujevca). Pokušaj da se građani Kragujevca obmanu lažnim radovima je dugogodišnji manir Srpske napredne stranke, ali u ovom slučaju će to koštati građane Kragujevca nenamenski potrošenih preko 4,4 miliona dinara.

Postavljamo pitanje gradonačelniku, da li je potrebno na ovakav način, stvarati lažnu sliku da se izvode radovi u svrhu izbora, oštete građani Kragujevca za nepotrebno dati novac u iznosu od oko 8.500.000,00 dinara, jer ukoliko radovi stvarno počnu da se izvode, napominjemo da još uvek nije izabran izvođač radova, građani neće morati da plate 4,4 miliona dinara. Da li je potrebno toaletima i ogradom obmanjivati građane Kragujevca i po ko zna koji put to raditi o njihovom trošku. Obećavamo vam da ćemo po preuzimanju odgovornosti za vođenje grada preispitati sve ugovore, a odgovrnima za štetu da će odgovarati.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.