Dalibor Jekić: Danas je Srbija zemlja zarobljenih institucija

Politika

Poslanik SSP Dalibor Jekić je na sednici Skupštine Srbije podsetio ministarku Popović na njenu izjavu: „Želim da zaštitim svakog građanina Srbije od šiptarskog terora“ i zahtevao od nje da zaštiti sve građane od političkog terora Srpske napredne stranke kroz koji danas prolaze.”

Kao jedan od primera naveo je slučaj članova Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Inđiji Slađane Farkić koja je ostala bez posla u šestoj deceniji svog života samo zato što je iznela svoje mišljenje. Odgovor od funkcionera SNS-a je glasio:

  • Svako ima pravo da bude opozicija, ali će takav tretman i imati, istakao je poslanik Jekić i pitao ministarku Popović:
  • Gospođo ministarka, šta treba još da se dogodi da bi se pokrenule radnje protiv bahatog predsednika opštine Inđija? Da li znate koliko je ovakvih primera još u Srbiji za koji nikad niko iz vlasti nije odgovarao? Da je jedan bahati funkcioner hapšen i osuđen zbog navedenih krivičnih dela nikada više nikome ne bi palo na pamet da ovakva nedela čine.
  • Svedoci smo da se u našoj zemlji vrše raznorazna krivična dela za koje ne vidimo nikakav ishod. Jedno od krivičnih dela je i zloupotreba službenog položaja za koje je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina i ono može da se odnosi na funkcionera SNS u Inđiji, a drugo krivično delo koje gotovo da spada u opis posla kadrova SNS je povreda prava glasanja, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 meseca do tri godine, nastavio je poslanik Jekić i zaključio:
  • Danas je Srbija zemlja zarobljenih institucija, zemlja u kojoj je pravosuđe zarobljeno od strane vlasti i nije u funkciji zaštite građana.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.