Dalibor Jekić: Kome služi kragujevačko dečje odmaralište na Kopaoniku?

Politika

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu Dalibor Jekić podsetio je na, kako je rekao, „pogubnu i nerazumnu odluku iz 2019. godine“, kada je vlast Srpske napredne stranke je Dečje odmaralište Kopaonik pripojila Centru za obrazovanje Kragujevac koji se bavi stručnim usavršavanjem zaposlenih u obrazovanju.

  • Nakon takve odluke je bilo jasno da vlast ne prepoznaje resurse kojima treba posvetiti posebnu pažnju i u koje treba uložiti sredstva kako bi se objekat doveo u stanje da ispunjava sve standarde, jer u njemu najviše borave deca, a sa druge strane može da ostvaruje značajnu dobit, jer se nalazi na atraktivnoj lokaciji.
          

Dalibor Jekić kaže da se „objekat na Kopaoniku se nalazi u očajnom stanju i ne vidi se niti iz budžeta, a ni iz plana poslovanja Centra za obrazovanje da je planirana značajnija investicija u rekonstrukciju Bloka I i II“

  • Projekat rekonstrukcije koji je urađen pre nekoliko godina je predviđao potpunu rekonstrukciju tog objekta kako bi se ispunili svi standardi, odnosno rečeno je tada da možemo da smatramo da u objektu imamo samo zidove. Iz navedenog se vidi stanje objekta, ali to za ovu vlast nije prioritet, jer ne prepoznaje da je ovaj objekat pravo blago kako za zimovanje i rekreativnu nastavu naše dece tako i za mogućnost stvaranja dobiti koja bi bila usmerevana u razvojni koncept celokupne lokacije koja je u vlasništvu grada. Retko ko zna da na toj lokaciji postoji odobrenje za gradnju još 5.000 metara kvadratnih na prostoru depadansa. Umesto da ste uložili sredstva u rekonstrukciju ovog objekta i izgradnju novog gradska vlast je 2018. godine kupila objekat Zastavinog servisa na prvoj licitaciji za 360 miliona dinara koji do dana današnjeg nije stavljen u funkciju. Ovo je primer nedomaćinskog vođenja grada i neprepoznavanja prioriteta.
        


Tagovi:

2 komentara

  1. Da li je moguće da postoji projekat za nove zgrade na Kopaoniku na placu u vlasništvu grada, a da niko ništa ne radi po tom pitanju ! Ili je možda neka šema da se nekome proda deo placa grada za Hotel ! Tako su dali džaba gradski plac stranoj firmi koja sada gradi fabriku na mestu planiranom za autobusku stanicu preko puta DATA centra ! A onda su kupili za stanicu privatni plac kod Jezera od kredita ? Šibicari ! Bravo Dalibore, glasaću za vas ako objavite koja Komisija je usvojila inicijativu i koja Skupština je donela Odluku da se uradi protivzakonita Izmena plana ! I da se umesto autobuske stanice tamo planira fabrika suprotna Generalnom Planu Kragujevca! To je sve bilo za vreme Nenkovića Gradskog urbaniste Kagujevca !

  2. Kopaonik se povremeno pojavi kao problem u zavisnosti kako se kome ljulja fotelja.Po tom pitanju se ništa neće uraditi kao i do sada.Majstori smo da izgubimo nešto tako vredno.Koliko je samo bolje mesto našeg odmarališta nego ,,Mašinca“ali on radi besprekorno bez prekida.Problem je lokalna politika i nezainteresovanost.
    Povremeno se neko seti i kaže neku reč i to je sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.