Damilovi koraci, za Janjine korake, prošli i Lazarevac – neka se spremi Ub

Društvo

Ušćanin Damil Erac, koji je rešio da pomogne u lečenju trogodišnje Janje Stojanović iz Kragujevca, krenuvši na peške na put dug 130km od Kragujevca do Obrenovca, ne posustaje.

U kratkom izveštaju za portal Glas Šumadije, Damil se osvrnuo na jučerašnji dan, koji je završio u Lazarevcu.

  • Juče sam na putu od Aranđelovca do Lazarevca prešao 36km. U Lazarevcu sam proveo ceo dan u sakupljanju novac za malu Janju i tu naišao na jednu mladenovačku organizaciju, za koju se ispostavilo da sakuplja novac za malog Vukana, rekao je Damil.
pomoć se sakuplja i za drugu decu – štand za malog Vukana

Kako kaže, smeštaj i hranu mu je obezbedio predsednik Planinarskog društva Radočelo iz Ušća, Goran Nikolić. Da su ljudi spremni da pomognu, govori i to da mu je, saznavši za akciju, predsednik Sindikata Termoelektrane Kolubara, obezbedio hranu, ali kako Damil kaže i 50 sms-ova.

  • Hvala svim ljudima iz Lazarevca na poslatim SMS porukama sa brojem 767 na 3030 i hvala im što su ubacivali novac u kutiju. Nastavljamo sutra dalje, vidimo se u Ubu, poručuje Damil.

A put Uba Damil kreće danas, gde će nastaviti svoju akciju sakupljanja novca za malu Janju Stojanović. Mi ne sumnjamo da će ga Ubljani, dočekati raširenih ruku.

Podsetmo, trogodišnja Janja Stojanović iz Kragujevca, pati od „jumbertovog sindroma“ (nerazvijenost malog mozga i moždanog stabla), ne hoda i ima usporen motorni razvoj. Ova anomalija se ne leči, ali određenom terapijom znatno može da se poboljša psiho-fizičko funkcionisanje. Prema rečima njenih roditelja Tamare i Save Stojanovića, samo za specijalnu fizikalnu terapiju potrebno je 4.500 evra mesečno, a sa Janjom radi još nekoliko defektologa.

kako sve možete pomoći trogodišnjoj Janji

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.